Ellis
Volledig scherm
PREMIUM
Ellis © JMBB

RESTOTIP. Ellis onthult nieuwe kaart en pakt uit met rock-'n-rolldecor

BrusselEllis Gourmet Burger is dood, lang leve Ellis. De Belgische hamburgerketen heeft niet alleen haar naam verkort en haar menu grondig uitgebreid, maar ook het interieur van het flagship restaurant op het Sint-Katelijneplein in Brussel kreeg een fikse make-over.

 1. Brusselse telpalen telden in 2021 vijfde meer fietsers
  Brussels Gewest

  Brusselse telpalen telden in 2021 vijfde meer fietsers

  Het aantal fietsers in Brussel is ook in 2021 verder toegenomen, nadat in het coronajaar 2020 al een toename met 64 procent was opgetekend. Dat blijkt uit de tellingen van de telpalen die op verschillende plaatsen in het gewest staan opgesteld. In 2020 werden er 4,6 miljoen fietsbewegingen geteld, vorig jaar waren dat er 5,5 miljoen. Op 20 december ging de telpaal langs het Kanaal in Molenbeek over het miljoen passages, een primeur in Brussel.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 3. Man mishandeld vriendin. Zij neemt wraak door met hamer op diens hoofd te slaan: celstraffen met uitstel voor beiden
  Sint-Pieters-Woluwe

  Man mishandeld vriendin. Zij neemt wraak door met hamer op diens hoofd te slaan: celstraf­fen met uitstel voor beiden

  Een 29-jarige vrouw uit Denderleeuw is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met probatie-uitstel voor poging doodslag omdat ze in maart 2020 haar 34-jarige partner op het hoofd had geslagen met een hamer. Diezelfde man kreeg een gevangenisstraf van 6 maanden met probatie-uitstel omdat hij in de maanden voordien de vrouw had mishandeld.