Oprichter en chef Vincent Philippot: “Ons restaurant is nog maar net geopend, terwijl er in de lijst ook namen staan die al meer bekendheid genieten. Maar we zijn wel heel tevreden over de selectie." © Marc Baert
Volledig scherm
Oprichter en chef Vincent Philippot: “Ons restaurant is nog maar net geopend, terwijl er in de lijst ook namen staan die al meer bekendheid genieten. Maar we zijn wel heel tevreden over de selectie." © Marc Baert © Marc Baert

Restaurant Wonderbao in de running voor twee ‘Belgian Vegan Awards’

ElseneRestaurant Wonderbao in de Elsense Sint-Bonifaaswijk opende pas in november, maar heeft al twee nominaties beet voor de ‘Belgian Vegan Awards’. Die uitreiking zet initiatieven in de kijker die een belangrijke bijdrage leverden aan het Belgische vegan aanbod. “We kruisen onze vingers, al denk ik dat we volgend jaar meer kans zullen maken”, zegt oprichter en chef Vincent Philippot.

 1. Einde van een tijdperk: iconisch Goudkasteeltje verdwijnt onder de sloophamer

  Einde van een tijdperk: iconisch Goudkas­teel­tje verdwijnt onder de sloophamer

  De sloopwerken aan het iconische Goudkasteeltje in Buizingen zijn gestart. Het gebouw is namelijk vervallen en de sloophamer is de enige oplossing. Het was bijna zeventig jaar het woonhuis van ondernemer Pieter Van Cauwelaert en zijn gezin, en een ontmoetingsplek voor zijn vrienden, waaronder politici en artiesten zoals Will Tura. Het is bovendien ook de locatie waar zanger Will Tura in 1973 trouwde met zijn geliefde Jenny.
  Halle
 2. Influencer verdedigt zich in mei voor rechtbank in grote oplichtingszaak: “Met een hoge frequentie lichtte ze tientallen mensen op”
  PREMIUM

  Influencer verdedigt zich in mei voor rechtbank in grote oplich­tings­zaak: “Met een hoge frequentie lichtte ze tientallen mensen op”

  Influencer Soraya S. zal zich op 15 mei eindelijk voor de Brusselse correctionele rechtbank kunnen verdedigen voor de oplichtingszaak waarin ze betrokken is. Eerder kreeg ze bij verstek drie jaar cel voor het oplichten van tientallen volgers. Voor tweede rechtszaak, waarin ze voor het hof van assisen moet verschijnen voor het doden van haar baby is nog geen datum gekend.
  Vilvoorde
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.