In Chicago Café, de ontbijtzaak aan de Vlaamsesteenweg, werd elke binnenkomende klant meteen expliciet naar zijn coronapas gevraagd. Hier scant eigenares Julie Belaen het bewijs van onze reporter: "Wij willen geen enkel risico lopen, ook al zal dit zeker in het weekend voor een opeenhoping aan de ingang zorgen."
Volledig scherm
PREMIUM
In Chicago Café, de ontbijtzaak aan de Vlaamsesteenweg, werd elke binnenkomende klant meteen expliciet naar zijn coronapas gevraagd. Hier scant eigenares Julie Belaen het bewijs van onze reporter: "Wij willen geen enkel risico lopen, ook al zal dit zeker in het weekend voor een opeenhoping aan de ingang zorgen." © Photo News

REPORTAGE. Wij bezochten vandaag 6 horecazaken in Brussel: slechts 2 vroegen naar onze coronapas

Brussel lijkt nog lang niet klaar voor de coronapas, die sinds vandaag nochtans officieel verplicht is voor wie er op café of restaurant wil. Van de zes horecazaken die wij tussen ontbijt- en lunchtijd bezochten, vroegen er slechts twee bij het binnenkomen naar ons Covid Safe Ticket. De rest gunde zichzelf nog een ‘overgangsperiode’: “Wij vertrouwen erop dat onze klanten gevaccineerd zijn”, klonk het zelfs rechtuit bij restaurant Le Vismet. 

 1. OVERZICHT. Coronapas in Brussel uitgebreid: hier moet je een Covid Safe Ticket voorleggen en andere dingen die je moet weten
  Brussels Gewest

  OVERZICHT. Coronapas in Brussel uitgebreid: hier moet je een Covid Safe Ticket voorleggen en andere dingen die je moet weten

  Vanaf vandaag treedt de uitbreiding van de coronapas in het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest in werking. Het Brussels parlement zette vorige week het licht op groen. Onder meer op café en restaurant moet je voortaan een Covid Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen. In onderstaand overzicht sommen we alle details over dat CST nog eens op in vraag en antwoord.
 2. Situatie Klein Kasteeltje blijft precair: “Deze mensen komen uit oorlogsgebieden en hebben recht op asiel en waardige opvang”
  Brussel

  Situatie Klein Kasteeltje blijft precair: “Deze mensen komen uit oorlogsge­bie­den en hebben recht op asiel en waardige opvang”

  Door weer en wind overnachten mensen al wekenlang in de buurt van aanmeldcentrum Klein Kasteeltje in Brussel om er asiel aan te vragen. In tegenstelling tot families en minderjarigen blijft de poort veelal op slot voor de alleenstaande mannen. De vzw Vriendschap Zonder Grenzen voerde vrijdagochtend actie aan Klein Kasteeltje en loeit de alarmbel. “Mensen worden radeloos.”