De bewoners van de Alhambrawijk in Brussel halen opgelucht adem nu het opnieuw rustig is in hun buurt. Maandagnacht werd er een internationaal prostitutienetwerk opgerold na verschillende huiszoekingen
Volledig scherm
PREMIUM
De bewoners van de Alhambrawijk in Brussel halen opgelucht adem nu het opnieuw rustig is in hun buurt. Maandagnacht werd er een internationaal prostitutienetwerk opgerold na verschillende huiszoekingen © Marc Baert

REPORTAGE. Hoe buurtbewoners een internationaal prostitutienetwerk op het spoor kwamen: “Vals profiel aangemaakt op gespecialiseerde website om bende in de gaten te houden”

BrusselDe bewoners van de Alhambrawijk in Brussel halen opgelucht adem nu het opnieuw rustig is in hun buurt. Maandagnacht werd er een internationaal prostitutienetwerk opgerold na verschillende huiszoekingen. Buurtbewoner Jan Leerman kwam samen met het wijkcomité twee jaar geleden het netwerk van de Chinese prostitutie al op het spoor. “Op straat zag je enkel discrete vrouwen in onopvallende kledij. Maar schijn bedriegt, want het bleek een dekmantel voor een netwerk van criminaliteit en uitbuiting.”

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.