Remco Evenepoel wordt peter van de fietsbrigade van de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel wordt peter van de fietsbrigade van de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene © Marc Baert

Remco Evenepoel verrast politiezone Brussel Hoofdstad Elsene: hij wordt peter van de fietsbrigade

BrusselNiemand minder dan wielrenner Remco Evenepoel zorgde voor een verrassing van formaat op de Grote Markt in Brussel. De Europees kampioen tijdrijden fietste dinsdagochtend het marktplein van de Brusselse hoofdstad op om officieel aan te kondigen dat hij peter wordt van de fietsbrigade van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. 

 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 3. Meer dan 25.000 hardrijders betrapt door Brusselse politie
  Brussel

  Meer dan 25.000 hardrij­ders betrapt door Brusselse politie

  In het tweede kwartaal van 2022 heeft de Brusselse lokale politie via vaste camera’s, mobiele flitstoestellen en de LIDAR-flitspaal de snelheid gecontroleerd van 9.758.387 bestuurders. 19.434 van die bestuurders bleken zich niet aan de opgelegde maximumsnelheid te houden. Bij de trajectcontroles in de Hallepoorttunnel en de Baljuw- en Louizatunnel liepen er nog eens 6.137 bestuurders tegen de lamp. Dat meldt de Brusselse politie maandag.
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.