Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Baert Marc

Rekenhof sabelt Brussel Mobiliteit neer in audit

Brussels GewestBrussel Mobiliteit heeft geen eenduidige kennis van de staat van het wegennet in de hoofdstad. Dat blijkt uit een audit van het Rekenhof van de wegenwerken in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bij Brussel Mobiliteit, de MIVB en Beliris. Volgens het Rekenhof laat Brussel Mobiliteit ook op andere aspecten steken vallen.

 1. Fakkeltocht in provinciedomein Huizingen
  Beersel

  Fakkel­tocht in provincie­do­mein Huizingen

  NME Huizingen organiseert komende zondag een fakkeltocht in het provinciedomein in Huizingen. Verlicht met fakkels wordt een ‘betoverende’ wandeling doorheen het bos georganiseerd. Bij slecht weer kan de activiteit wel worden geannuleerd. Inschrijven is wel verplicht. Er wordt één fakkel per twee personen voorzien. Elke twintig minuten start er een groep, de eerste groep start om 16.30 uur. Alle groepen trekken er op uit onder begeleiding van twee gidsen. Inschrijven kan via nmehuizingen@vlaamsbrabant.be .
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 1. Sinterklaas op ronde in Linkebeek
  Linkebeek

  Sinter­klaas op ronde in Linkebeek

  Sinterklaas brengt op zaterdag 3 december een bezoek aan Linkebeek. De heilige man zal rond trekken met langs verschillende straten met zijn paard. Om 10 uur vertrekt hij aan het gemeentehuis. 10 u.: Van de Stationsstraat gaat het naar de Van Lishoutstraat. Om 10.10 houdt hij halt aan de Van Dormaelstraat ter hoogte van de ingang van de school. Nadien trekt de sint naar de Brouwerijstraat en de Hollebeekstraat. Om 10.40 uur is er een stop voorzien op de parking van de hoeve ’t Holleken aan de Hollebeekstraat. Nadien gaat het over de spoorwegbrug naar de Lange Haagstraat. Om 11 uur houdt Sinterklaas halt aan Esselaar. Vandaar gaat het richting Hollekensweg, Hollebeekstraat , Brouwerijstraat, Van Lishoutstraat en Stationsstraat.Om 11.40 uur wordt Sinterklaas opnieuw op het Gemeenteplein verwacht.