Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

“Regering moet ingrijpen voordat drama tragedie wordt”: cultuurwereld roept op om impasse rond honger- en dorststakers te doorbreken

Brussel/ElseneEen tweehonderdtal Belgische cultuurwerkers weigert nog langer ons land te vertegenwoordigen op het internationele culturele toneel. De cultuurwerkers, ambassadeurs van ons land en onze gemeenschappen in de wereld, protesteren zo tegen het uitblijven van een “duidelijk en coherent antwoord” van de beleidsmakers aan de hongerstakers.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Handelaars Sint-Gillisvoorplein sluiten deuren door overlast van drugsverslaafden: “Werknemers zijn bang en families vluchten weg van terrassen”
  PREMIUM
  Sint-Gillis

  Handelaars Sint-Gillisvoor­plein sluiten deuren door overlast van drugsver­slaaf­den: “Werknemers zijn bang en families vluchten weg van terrassen”

  De uitbaters van de horeca- en handelszaken aan het Sint-Gillisvoorplein en in de Moskoustraat hielden woensdagavond hun deuren gesloten als protest tegen de overlast die een handvol drugsverslaafden veroorzaken in de buurt. Met de actie proberen ze de gemeente te overtuigen oplossingen te vinden voor het probleem.