Regenboogvlag in brand gestoken.
Volledig scherm
Regenboogvlag in brand gestoken. © Repro

Regenboogvlag in Sint-Agatha-Berchem in brand gestoken

Sint-Agatha-BerchemEen regenboogvlag van de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem is in brand gestoken. Het gemeentebestuur heeft de beschadigde vlag intussen vervangen door een nieuwe. “Wij laten onze gemeente niet degraderen”, zegt het bestuur.

 1. Ouders voeren opnieuw actie aan Vlaamsesteenweg om betere luchtkwaliteit te eisen: “In drie jaar tijd is er niets veranderd”
  Brussel

  Ouders voeren opnieuw actie aan Vlaamse­steen­weg om betere luchtkwali­teit te eisen: “In drie jaar tijd is er niets veranderd”

  Drie jaar na de eerste actie hebben de ouders van het collectief Filter Café Filtré vrijdag aan de Vlaamsesteenweg in Brussel opnieuw actiegevoerd voor een veilige en gezonde schoolstraat. De kinderen van de aanwezige scholen hebben voor de schooldag begon enkele bloemetjes geplant als symbool van de zaadjes en ideeën die niet ontsproten zijn bij de Brusselse politici. De burgerbeweging Filter Café Filtré ijvert voor betere luchtkwaliteit.
 2. Beslissing rond hoofddoekenvonnis uitgesteld door Brusselse regering, partijvoorzitters nemen voortouw
  Brussels Gewest

  Beslissing rond hoofddoe­ken­von­nis uitgesteld door Brusselse regering, partijvoor­zit­ters nemen voortouw

  De Brusselse regering heeft vandaag nog geen beslissing genomen rond het hoofddoekenvonnis. Minister-president Vervoort kondigde vorige week nochtans aan dat hij het dossier op de ministerraad van donderdagochtend zou willen tackelen. Door de afwezigheid van minister Maron stelt de regering haar beslissing uit, zo valt te horen op het kabinet-Vervoort. Ondertussen zijn het vooral de partijvoorzitters van de Franstalige regeringspartijen die tot een akkoord proberen te komen.