La Boum 2 in het Ter Kamerenbos in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
La Boum 2 in het Ter Kamerenbos in Brussel. © Photo News

RECONSTRUCTIE. Hoe La Boum 2 opnieuw ontaardde in een veldslag

Brussel“Waar is dat feestje? Hier is dat feestje.” Op de weide tussen duizenden dansende jongeren zonder mondmasker. Bij de brandstapel waar selfies genomen worden. Tussen het traangas en het waterkanon. Het Brusselse Ter Kamerenbos werd voor de tweede keer een slagveld na het illegale evenement La Boum 2. Een vredevol anti-maatregelenfeest dat eindigde in een regen van rookbommen, traangas en takken. Niet toevallig. Want een blik achter de (smartphone-)schermen van de relschoppers leert hoe ze waren voorbereid. En intussen staat het volgende ‘feestje’ al gepland. Reconstructie van La Boum 2.

 1. Oud-militair op La Boum 2 is Zonhovens raadslid Jean-Paul Briers (64): “Ik moest ons democratisch recht om samen te komen verdedigen”
  PREMIUM
  Brussel/Zonhoven

  Oud-militair op La Boum 2 is Zonhovens raadslid Jean-Paul Briers (64): “Ik moest ons democra­tisch recht om samen te komen verdedigen”

  Dat niet enkel jongeren deelnamen aan La Boum 2, bewijst Zonhovenaar Jean-Paul Briers (64). De ex-militair en tevens gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang zakte zaterdag af naar het Brusselse Ter Kamerenbos. “Om onze grondwettelijke rechten en vrijheden te verdedigen”, zo vertelt hij daags na het illegale event. “Alles verliep vreedzaam, tot de politie optrad. Het ene lokt het andere natuurlijk uit.”
 2. Opschudding over filmpjes van politieoptreden in omgeving van Ter Kamerenbos
  Brussel

  Opschud­ding over filmpjes van politieop­tre­den in omgeving van Ter Kamerenbos

  Op sociale media zorgen twee filmpjes van het politieoptreden naar aanleiding van het nepfestival La Boum 2 voor opschudding. Zo is er bij het ene filmpje te zien hoe een man door een politiehond aan de arm over de grond gesleurd wordt, waarna hij nog een trap op de borst krijgt van een agent. Bij het andere filmpje worden passanten hardhandig aangepakt en wordt de bus pepperspray bovengehaald. “De beelden zullen intern bekeken en besproken worden”, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan