Onwezenlijke taferelen in coronatijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Onwezenlijke taferelen in coronatijden. © Dieter Nijsk

RECONSTRUCTIE. Hoe een verboden maar gezellig feestje opnieuw ontaardde in geweld:“Politie heeft begrip getoond, maar de jongeren toonden geen respect”

Een regen van projectielen, het waterkanon, gewonde agenten en drie arrestaties. Omstreeks 1.30 uur vannacht liep het dan toch weer fout in onze hoofdstad. Nochtans leek omstreeks middernacht alles nog koek en ei. Niet chargeren maar kalmeren was deze keer de tactiek van de politie en de burgemeester, maar het liep mis. Een reconstructie van een mooie dag die eindigde met een sisser. 

  1. Phenix-app tegen voedselverspilling zet voet aan wal in Brussel: “Willen dit jaar meer dan 150.000 maaltijden redden”
    Brussels Gewest

    Phe­nix-app tegen voedselver­spil­ling zet voet aan wal in Brussel: “Willen dit jaar meer dan 150.000 maaltijden redden”

    Phenix, een app die voedselverspilling tegengaat, is sinds woensdag beschikbaar in Brussel. De app komt uit Frankrijk overgewaaid en wil dit jaar meer dan 150.000 maaltijden redden. Gebruikers kunnen via de app onverkochte items van lokale winkeliers aankopen aan een lagere prijs. “Een handige manier om verspilling op een efficiënte manier te bestrijden en tegelijkertijd koopjes te doen.”