Het Brusselse justitiepaleis. Imposant, impressionant maar vele gebreken
Volledig scherm
PREMIUM
Het Brusselse justitiepaleis. Imposant, impressionant maar vele gebreken © Baert Marc

Rechtspreken in het Brusselse justitiepaleis: donker, koud en soms zelfs gevaarlijk

Vanochtend is het licht uitgegaan in de Brusselse raadkamer. Letterlijk dan. Agenten moesten met zaklampen schijnen zodat een raadkamerzitting kon doorgaan. Een nieuwe episode in het grote Blunderboek van het Brusselse Justitiepaleis. Eentje waarvan het laatste hoofdstuk nog niet geschreven is. 

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. VTM-chef Loïc Van Impe (27) onthult zijn zes horecatips in takeawaytijden
  PREMIUM
  Brussel/Vlaams-Brabant

  VTM-chef Loïc Van Impe (27) onthult zijn zes horecatips in takeaway­tij­den

  Tussen de drukte van de voorbereidingen voor zijn nieuw VTM-programma door, vond chef Loïc Van Impe (26) de tijd om ons zes takeawaytips uit de buurt van zijn thuishaven Tervuren voor te schotelen. Over dat nieuwe kookprogramma kan hij voorlopig weinig delen, maar met deze takeaways licht hij alvast een tipje van de sluier van wat hem dezer dagen culinair opwindt. “Om in deze akelige tijden de horeca te steunen, kun je best zoveel takeaway halen als je portefeuille toelaat.”
 1. #zorgvoorlicht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen
  Play

  #zorgvoor­licht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen

 2. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt