Bij de aanslag van de CCC aan het Centraal Station in Brussel verloren twee brandweermannen,  Marcel Bergen en Jacques Van Marcke, het leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de aanslag van de CCC aan het Centraal Station in Brussel verloren twee brandweermannen, Marcel Bergen en Jacques Van Marcke, het leven. © Facebook/EDDY VANGROENDERBEEK

“Raak vooral de wagens niet aan!”: hoe een aanslag die geen levens mocht eisen twee brandweermannen fataal werd

BrusselDe Stuiversstraat, vlak naast het Centraal Station in hartje Brussel. Duizenden pendelaars lopen er dagelijks door, op weg naar het werk. Weinigen van hen staan echter stil bij de bloedige aanslag die net daar 37 jaar geleden gepleegd werd door het extreemlinkse Cellules Communistes Combattantes (CCC). En die brandweermannen Marcel Bergen en Jacques Van Marcke het leven kostte.

  1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
    Mijnenergie

    Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

    58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.