Volledig scherm
© BELGA

Protestrit voor Vlaams Belang in Brussel: “Hier zijn 5.000 auto’s, een ongelooflijk succes”

Vanuit heel Vlaanderen zijn auto's naar parking C aan de Heizel in Brussel gereden voor de protestrit van het Vlaams Belang. Onder de noemer ‘Niet mijn regering’ wilde de partij protesteren tegen de aankomende Vivaldi-regering. Op basis van de tellingen aan de vertrekpunten schat de partij dat er ruim 5.000 wagens en 15.000 personen aanwezig waren. De politie geeft gelijkaardige cijfers met 4.500 auto’s, met elk gemiddeld 3 à 4 inzittenden. “Het is alleszins een ongelooflijk succes”, zegt Tom Van Grieken, voorzitter van het Vlaams Belang.

  1. Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Dirk Devroey (VUB) roepen op tot ‘Brusselse’ maatregelen in Vlaamse Rand: “Laten we geen fantasietjes gebruiken”
    PREMIUM
    Vlaamse Rand

    Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Dirk Devroey (VUB) roepen op tot ‘Brusselse’ maatrege­len in Vlaamse Rand: “Laten we geen fantasie­tjes gebruiken”

    Voor zowel Marc Noppen als Dirk Devroey is het zonneklaar: de Brusselse regering kwam gisteren rijkelijk te laat met haar forse set maatregelen. Tegelijkertijd juichen beide heren de aanscherpingen toe, en lijkt het hen niet meer dan logisch dat een dergelijk strikt regime ook in de Vlaamse Rand wordt opgelegd. Morgen komen de negentien burgemeesters van de Vlaamse Rand rond Brussel samen om zich te buigen over extra coronamaatregelen voor de Rand. “Er is geen muur tussen Brussel en de Rand die het virus tegenhoudt.”