Privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert heeft zijn twijfels bij het voorstel van de nieuwe kilometerheffing in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert heeft zijn twijfels bij het voorstel van de nieuwe kilometerheffing in Brussel. © RV/Photo News

Privacy-expert kritisch over Brusselse slimme kilometerheffing: “Burgers hebben het recht zich te verplaatsen zonder dat iemand ze in het oog houdt”

BRUSSELZal de overheid na de invoering van de Brusselse stadstol weten wanneer je in de auto stapt en waar je dan naartoe rijdt? En is iedereen verplicht om de app te downloaden waarmee de overheid de gereden kilometers wil bijhouden? De slimme kilometerheffing roept niet alleen vragen op over onze portemonnee, maar ook over onze privacy. We legden de belangrijkste vragen voor aan  privacyspecialist Matthias Dobbelaere-Welvaert. 

 1. Rode Duivels Futsal zien EK-kansen slinken na pijnlijke 4-3 nederlaag in Montenegro
  Futsal Rode Duivels

  Rode Duivels Futsal zien EK-kansen slinken na pijnlijke 4-3 nederlaag in Montenegro

  Vooraf werd Montenegro als het zwakke broertje in de EK-poule van de Rode Duivels Futsal aanzien. De interland in Podgorica draaide echter helemaal anders aan. De Montenegrijnen manifesteerden zich als een hecht blok en wonnen met 4-3. Door deze uitschuiver staat ons land in de resterende matchen voor loodzware opdrachten. Tegen Italië en Finland zullen er alleszins punten moeten geoogst worden.
 2. “Padel is een van de weinige winnaars in deze coronacrisis”: Brusselse topspeler Jeremy Gala (28) legt uit waarom de sport zó populair is
  PREMIUM
  Brussel/Vlaamse rand

  “Padel is een van de weinige winnaars in deze coronacri­sis”: Brusselse topspeler Jeremy Gala (28) legt uit waarom de sport zó populair is

  Niet voetbal, niet wielrennen en ook niet basketbal, maar wel padel is dé sport van het moment. Ook in onze regio schieten de padelvelden als paddenstoelen uit de grond. Padel is dan ook één van de weinige sporten die we momenteel in volle coronacrisis nog mogen beoefenen. Brusselaar Jeremy Gala (28), de eerste professionele padelspeler van ons land, legt uit waarom het spelletje ons zo triggert en welke positieve invloed corona op de sport heeft.
 1. Leg uw rekenmachine maar klaar: dit betekent de Brusselse kilometerheffing voor uw portefeuille
  PREMIUM
  Brussel

  Leg uw rekenmachi­ne maar klaar: dit betekent de Brusselse kilometer­hef­fing voor uw portefeuil­le

  Minder files, een stevige economische bonus en een meer leefbare stad. Dat wil het Brussels gewest bereiken met SmartMove, zijn slimme kilometerheffing. Maar wat betekent dit nu concreet voor mijn portefeuille? Wat betekent dit voor de pendelaar uit Vlaanderen? Moet ik als Brusselaar extra betalen? En wat als ik één dag per jaar naar Brussel wil? Wij leggen het voor u uit aan de hand van enkele vragen en simulaties.
 1. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!

 2. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo