VUB
Volledig scherm
VUB © Marc Baert

Prijs Vrijzinnig Humanisme 2021 voor gynaecoloog Jean-Jacques Amy

BrusselJean-Jacques Amy, emeritus hoogleraar gynaecologie en verloskunde aan de VUB, wint de Prijs Vrijzinnig Humanisme 2021 van het Humanistisch Verbond. Dat heeft de VUB zondag bekendgemaakt.

 1. Vaccinatiebus zet dertig spuitjes op Zuidfoor: “Hier hebben we geen buurtwerkers die mensen warm gaan maken”
  PREMIUM
  Brussel

  Vaccinatie­bus zet dertig spuitjes op Zuidfoor: “Hier hebben we geen buurtwer­kers die mensen warm gaan maken”

  Om het vaccinatietempo in het Brusselse opnieuw aan te zwengelen, trekt de prikcampagne in het gewest meer en meer weg van de vaccinatiecentra om de vaccins op die manier zo toegankelijk mogelijk te maken voor de Brusselaars. Dat gebeurt niet alleen door huisartsen in te schakelen, mobiele teams op pad te sturen en bij bedrijven te gaan prikken, maar ook door vaccinatiebussen op strategische plekken neer te poten, zoals de Zuidfoor. We namen een kijkje. “Eigenlijk hebben we geen keuze.”
 2. 5 x uit dit weekend in Brussel, de rand en het Pajottenland: van Johan Verminnen tot een smakelijke wandeling
  PREMIUM
  Steenokkerzeel/Hoeilaart/Brussel/Huizingen/Lennik

  5 x uit dit weekend in Brussel, de rand en het Pajotten­land: van Johan Verminnen tot een smakelijke wandeling

  Het aantal evenementen mag door het coronavirus dan nog wel wat beperkt zijn, toch is er tegenwoordig al heel wat mogelijk. En ook in het weekend van 24 en 25 juli staan her en der in Brussel, het Pajottenland en de noordrand allerlei activiteiten gepland. Een optreden van Johan Verminnen bijvoorbeeld, maar ook de Zuidfoor en heel wat meer.