Voetbal (RSCA) en Amerika (de typische Yankees-pet), naast muziek twee grote passies van Lange Jojo.
Volledig scherm
PREMIUM
Voetbal (RSCA) en Amerika (de typische Yankees-pet), naast muziek twee grote passies van Lange Jojo. © BELGA

PORTRET. Lange Jojo, keizer van de Brusselse volkssfeer: “Bon-vivant met onnavolgbare humor, maar ook bescheiden en melancholisch”

BrusselHij schreef nummers die vandaag nog altijd weergalmen in voetbaltempels wereldwijd, maar ook nummers “waar je vandaag een rechtszaak voor aan je broek kan krijgen”. Decennialang stond Lange Jojo symbool voor de Brusselse volkssfeer. Hij wás de Brusselse volkssfeer. Maar op 85-jarige leeftijd hebben de Brusseleirs afscheid van hem moeten nemen. “Jojo, dat was een superster. Onze Elvis.”

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.