Een beeld van de brand.
Volledig scherm
Een beeld van de brand. © RV

Politiewagen in brand gestoken in Brusselse centrumwijk Marollen

In de Brusselse Marollenwijk is dinsdagnacht een voertuig van de politie in brand gestoken. Het voertuig stond geparkeerd in de Sint-Theresiastraat, vlak bij het politiecommissariaat. Onbekenden sloegen een ruit van de wagen in en gooiden een brandbom naar binnen. 

  1. 200 meter hoge windturbine van Barry Callebaut komt er dan tóch, ook Colruyt wil zesde exemplaar bouwen: “Lager dan dit worden ze niet meer”
    PREMIUM

    200 meter hoge windturbi­ne van Barry Callebaut komt er dan tóch, ook Colruyt wil zesde exemplaar bouwen: “Lager dan dit worden ze niet meer”

    Komt er een extra windturbine in de Krokumveldstraat op de grens tussen Halle en Pepingen? Als het van Eoly Energy, de groene energieproducent en -leverancier van Colruyt Group, afhangt wel. De windturbine is een uitbreiding op het reeds bestaande park van vijf windturbines van de supermarkt op Dassenveld. Ook de vergunning voor chocoladeproducent Barry Callebaut voor de bouw van een 200 meter hoge turbine werd nu dan toch goedgekeurd. “Windturbines zullen vanaf nu altijd zo hoog zijn”, klinkt het. Een situatieschets.
    Halle