In twee filmpjes is te zien hoe de politie belaagd wordt door een ziedende massa.
Volledig scherm
In twee filmpjes is te zien hoe de politie belaagd wordt door een ziedende massa. © rv

Politievakbond deelt beelden van arrestatie relschopper (17) in Schaarbeek: veel meer dan “opstootje”, agent werd aangevallen met mes

Politievakbond VSOA heeft zondagavond beelden verspreid van de arrestatie van de 17-jarige in Schaarbeek die een week eerder ook betrokken was bij de rellen op het strand in Blankenberge. Op de beelden is te zien hoe twee agenten in het nauw gedreven worden door een ziedende massa. Daarbij zou onder meer een mes getrokken zijn. De twee politiemannen geraakten gewond.

292 reacties

 • Ben Detrez

  1 jaar geleden
  @Robert de burgemeester is de baas van de politie dus hij bepaalt in welke wijken wel en in welke niet gecontroleerd moet worden. En de Brusselse PS burgemeester zal zeker zijn kiesvee niet aanpakken.
 • Kristof Degros

  1 jaar geleden
  tsja de politie doet hun best en daarna is het gedaan. Gerecht wijst eens met de vinger. Beginnen met alle kindergeld af te nemen. Of kindergeld alleen via school uit te betalen, niet in de pas lopen of niet aanwezig zijn, geen kindergeld. Het zal rap opgelost zijn. Spijtig genoeg is dat het enige wat effectief zal helpen
 • François Vande Wynckel

  1 jaar geleden
  Men moet echt niet de schuld op de politie steken, De agenten mogen niet optreden zoals het moet, dat is al vele jaren zo. Niet verwonderlijk dat die kerels er zich niets meer van aantrekken, het zijn hun wijken en zij zijn er baas. Ik denk dat de politie er maar al te graag eens willen schoonmaken maar het mag niet.
 • Mike Depreeu

  1 jaar geleden
  Stop met die onzin dat het enkel minderjarigen zijn, meerderheid is meerderjarig.
 • Frank Louman

  1 jaar geleden
  Mannen het probleem is hetzelfde in alle centrumsteden , alleen Brussel is groter.
 1. Vanessa Scaunet loopt naar de leidersplaats van de 800m nu haar allergieën getemd zijn: “Dankzij een aangepaste medische behandeling gaat het een stuk beter”
  ATLETIEK

  Vanessa Scaunet loopt naar de leiders­plaats van de 800m nu haar allergieën getemd zijn: “Dankzij een aangepaste medische behande­ling gaat het een stuk beter”

  Dikwijls valt het zomerseizoen zowat stil na de Ivo Van Damme Memorial, maar dat was zeker niet het geval in de 800m voor vrouwen. Vanessa Scaunet deed in Belfast een laatste gooi naar haar besttijd en slaagde daar wonderwel in. De atlete van CABW, die in Halle woont, spurtte naar een tijd van 2.02.05. Met dat persoonlijk record werd ze tevens beste jaarperformer in ons land.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.