In oktober 2018 meldt een commissaris een filmpje waarin twee agentes met luide muziek door Anderlecht rijden, onder meer langs het Lemmensplein. "Lemmens Lemmens, allemaal makak. Lemmens, we zijn niet bang. Fuck you!", klinkt het in de video.
Volledig scherm
In oktober 2018 meldt een commissaris een filmpje waarin twee agentes met luide muziek door Anderlecht rijden, onder meer langs het Lemmensplein. "Lemmens Lemmens, allemaal makak. Lemmens, we zijn niet bang. Fuck you!", klinkt het in de video. © rv

Politiecollege en korpsleiding politie Brussel Zuid veroordelen racistische video

AnderlechtHet politiecollege van de politiezone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) veroordelen de video die donderdag is opgedoken en waarin twee agentes van de zone zich denigrerend en racistisch uitlaten over inwoners van de zone. Dat meldt politiewoordvoerster Kathleen Callie. “Ze nemen een onaanvaardbare houding aan die helemaal niet met het politieberoep kan geassocieerd worden, en vertegenwoordigen in geen geval het project van het College, waar respect en dienstverlening naar de burger toe een centrale plaats innemen”, klinkt het.

 1. Minister Gatz schakelt Lefto en Berry in om campagne voor Brusselse leraren in Nederlandstalig onderwijs te lanceren: “Nood aan geduldige leerkrachten”
  Brussels Gewest

  Minister Gatz schakelt Lefto en Berry in om campagne voor Brusselse leraren in Nederlands­ta­lig onderwijs te lanceren: “Nood aan geduldige leerkrach­ten”

  De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) lanceert vandaag samen met Brussels onderwijsminister Sven Gatz (Open Vld) een communicatiecampagne die Brusselse leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs in de kijker wil zetten. Tegelijkertijd hoopt Gatz meer leraren warm te maken om hun voor de klas te komen staan in Brussel. Daarvoor roept hij de hulp van de Brusselse dj Lefto en de Brusselse rapper Berry in.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen