Een archiefbeeld van een eerdere betoging tegen de coronamaatregelen in Brussel.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van een eerdere betoging tegen de coronamaatregelen in Brussel. © Marc Baert

Politie verwacht morgen enkele duizenden deelnemers op betoging tegen coronamaatregelen: “Onze manschappen zullen massa begeleiden”

brusselMorgen zondag vindt in Brussel een betoging plaats tegen de coronamaatregelen. “Die betoging werd aangevraagd en toegestaan”, bevestigt woordvoerster van de Brusselse politie Ilse Van de keere. “We verwachten ons aan enkele duizenden deelnemers. Onze mensen zullen de massa begeleiden vanaf het Noordstation tot aan de Kleine Wetstraat, zoals dat altijd het geval is bij een toegestane betoging.”

 1. Mazette gooit binnenkort deuren open in Marollen: “Kruisbestuiving tussen brouwerij, bakkerij, café en restaurant”
  PREMIUM
  Brussel

  Mazette gooit binnenkort deuren open in Marollen: “Kruisbe­stui­ving tussen brouwerij, bakkerij, café en restaurant”

  Een brouwerij, een bakkerij, een café en een restaurant: met Mazette waait er vanaf februari een frisse wind op het Vossenplein in de Marollen. Een Brussels viertal zorgt er voor een onuitgegeven kruisbestuiving tussen verschillende producten, met zuurdesem als rode draad. De coöperatieve brouwerij zet bovendien sterk in op lokale en duurzame accenten.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 3. Twee betogers met schotwond in ziekenhuis na rellen Rotterdam, 51 arrestaties
  Play
  Update

  Twee betogers met schotwond in ziekenhuis na rellen Rotterdam, 51 arresta­ties

  Een demonstratie tegen het coronabeleid en het vuurwerkverbod in Rotterdam is vrijdagavond volledig uit de hand gelopen. Eén politiewagen werd in brand gestoken, andere voertuigen geplunderd en vernield. De politie loste waarschuwingsschoten, maar er vielen ook gerichte schoten. Daarbij vielen gewonden. Dat iemand overleden zou zijn, zoals op sociale media rondgaat, ontkent de politie met klem. Minstens 51 mensen werden gearresteerd. Volgens politiechef Fred Westerbeke van de eenheid Rotterdam ging het “niet perse om antivaxers, maar criminelen die uit waren op geweld”. Hij houdt er rekening mee dat het vanavond weer tot rellen komt.