Het was zondag over de koppen lopen in het Ter Kamerenbos.
Volledig scherm
Het was zondag over de koppen lopen in het Ter Kamerenbos. © RV

Politie moet meer dan honderd jongeren uiteendrijven in Ter Kamerenbos

BrusselZondag rond 19.15 uur moest de politie tussenkomen in het Ter Kamerenbos in Brussel. “We moesten de jongeren uit elkaar drijven”, zegt woordvoerster Ilse Van de Keere. De jongeren gooiden ook met projectielen naar de politie.

 1. Psychologiestudenten vormen kot om tot callcenter om bij 7.100 VUB-studenten te peilen naar mentaal welzijn: “Studenten tonen enorm veel veerkracht”
  PREMIUM
  Etterbeek

  Psycholo­gie­stu­den­ten vormen kot om tot callcenter om bij 7.100 VUB-studenten te peilen naar mentaal welzijn: “Studenten tonen enorm veel veerkracht”

  Onder impuls van VUB-rector Caroline Pauwels hebben afgelopen maand zo'n 140 masterstudenten psychologie iets meer dan 7.000 VUB-studenten opgebeld om te vragen hoe het met hen gaat. Met die ongeziene actie wou de Brusselse universiteit nagaan hoe zwaar de coronacrisis nu echt doorweegt op haar studenten. “Wat mij bijbleef waren studenten die aan het einde van het gesprek vroegen: en hoe gaat het eigenlijk met jou?”, vertellen psychologen in spe Jacoba Cuppens (23) en June Vereycken (22), die hun kot een maand lang omvormden tot callcenter.
 2. Nieuwe babywinkel is essentieel, maar voelt toch stevige impact van winkelen op afspraak: “Toevallige passanten blijven weg”
  Brussel

  Nieuwe babywinkel is essentieel, maar voelt toch stevige impact van winkelen op afspraak: “Toevallige passanten blijven weg”

  Een drietal weken voor de regering de paaspauze aankondigde, opende Lotte Dierckx (32) samen met haar schoonzus Ibe Van Gucht (31) babywinkel Quartier Bébé in het hart van de Brusselse Dansaertwijk. Een maand na de opening merkt Lotte dat winkelen op afspraak ook haar pasgeboren zaak raakt, hoewel die als essentieel bestempeld werd en dus gewoon mag openblijven zónder afsprakensysteem.
 1. Remmen van vrachtwagen begeven het op een wel heel slecht moment
  Play

  Remmen van vrachtwa­gen begeven het op een wel heel slecht moment

 2. Koppel is letterlijk samen zwanger (al duurt dat niet lang)
  Play

  Koppel is letterlijk samen zwanger (al duurt dat niet lang)