Op 1 mei staat een nieuwe editie gepland van ‘La Boum’. De vorige editie van dat ‘festival’ in het Ter Kamerenbos, op 1 april, liep volledig uit de hand.
Volledig scherm
Op 1 mei staat een nieuwe editie gepland van ‘La Boum’. De vorige editie van dat ‘festival’ in het Ter Kamerenbos, op 1 april, liep volledig uit de hand. © EPA

Politie heeft Facebook tevergeefs gevraagd aankondigingen voor ‘La Boum 2' te verwijderen, woordvoerder van collectief vrijgelaten na verhoor

De politiediensten hebben contact met Facebook opgenomen om te weten hoe de aankondigingen van ‘La Boum 2', het niet toegelaten evenement in het Ter Kamerenbos op 1 mei, konden verwijderd worden. Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) dinsdag verklaard. Volgens Facebook kan dat enkel op vraag van het parket, voegde hij eraan toe. Het Brusselse parket meldt in een kort statement over La Boum 2 dat een woordvoerder van L’Abîme, het collectief achter het geplande feest, vandaag is ondervraagd door de Brusselse lokale politie, en na dat verhoor is vrijgelaten. 

139 reacties

 • Harry Anthoni

  6 maanden geleden
  Het wordt tijd dat er een goed alternatief komt voor faceboek. Dan voelen die dat vooral in hun portemonnee. Die top voelt zich gewoon onaantastbaar. Als ge een foto van zwarte piet post wordt ge geblokkeerd maar oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid, dat kan. Hopelijk treed de politie nu hard op. We zijn er bijna dus nog geen tijd voor zo'n baldadigheden.
 • Steven Nevets

  6 maanden geleden
  Van Ranst was toch duidelijk? In openlucht is de kans nihil. Laat de mensen buiten. Nu!
 • johan lanoot

  6 maanden geleden
  Sluit gewoon het park af op die dag. Probleem opgelost.
 • Peter Janssens

  6 maanden geleden
  Tijd om facebook te verbieden in Europa !
 • Ally Janson

  6 maanden geleden
  Jack Vanderveen, gehoord van COVID en dat mensen daar aan dood gaan? Zo een samenkomst is bedreigend voor de gezondheid van anderen en er zijn gewonden gevallen. Dus niet zo slim.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Initiatiefnemers ‘La Boum 2' dreigen met rechtbank bij grote politieontplooiing op 1 mei: “Aanslag op onze mentale gezondheid en openbare orde”

  Initiatief­ne­mers ‘La Boum 2' dreigen met rechtbank bij grote politieont­plooi­ing op 1 mei: “Aanslag op onze mentale gezondheid en openbare orde”

  Meer dan 20.000 mensen hebben intussen op Facebook te kennen gegeven dat ze geïnteresseerd zijn om naar ‘La Boum 2' te trekken, een feest op 1 mei in het Ter Kamerenbos. De initiatiefnemers vroegen minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) om toestemming, maar kwamen van een kale reis thuis. Toch gaan ze ermee door. En als er opnieuw een politiemacht wordt gestuurd zoals bij de eerste ‘La Boum’ op 1 april, dreigen ze ermee naar de rechter stappen.