Kawtar El Attabi (34) van Le Falstaff is bang dat er zondag rellen zullen uitbreken na de wedstrijd België-Marokko
Volledig scherm
PREMIUM
Kawtar El Attabi (34) van Le Falstaff is bang dat er zondag rellen zullen uitbreken na de wedstrijd België-Marokko © csd

Politie én handelaars zetten zich schrap voor België-Marokko: “We hopen dat de sfeer gemoedelijk blijft, maar houden ons hart vast”

BrusselWaar velen hopen dat de wedstrijd van onze Rode Duivels zondag tegen Marokko op het WK voetbal de match van de verbinding wordt, zit in Brussel de spanning er toch goed in. Maar dan vooral naast het veld. Uit vrees voor rellen nemen de Brusselse politiezones extra veiligheidsmaatregelen en richten ze zelfs een centraal commandocentrum in. Ook de handelaars in het centrum nemen hun voorzorgen. “Er komt geen groot scherm, en we zorgen voor extra beveiliging aan de deur, want het risico is te groot.”

 1. Oudste café van Schaarbeek herleeft tijdelijk in buurthuis: “Hoop op termijn een vaste locatie te vinden”
  PREMIUM
  Schaarbeek

  Oudste café van Schaarbeek herleeft tijdelijk in buurthuis: “Hoop op termijn een vaste locatie te vinden”

  In de Citizen Corner in Schaarbeek staat sinds december een nagenoeg exacte replica van ‘Aux Trois Rois’. Aan de muren prijken nog originele objecten uit het oorspronkelijke café, dat sinds 1850 vrijwel ongewijzigd bleef en op zijn hoogtepunt een levensader vormde voor het lokale verenigingsleven. In 2016 werd het pand echter verkocht, en dreigde een groot deel van de geschiedenis verloren te gaan. Maar dat was buiten Philippe Debroe gerekend: “Ons lokaal erfgoed verdient beter. Want voor je het weet ben je een hele generatie cafés kwijt, en daarmee ook alle verhalen die erachter zitten.”
 1. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.