Een agent kreeg een projectiel tegen het hoofd in Ter Kamerenbos.
Volledig scherm
Een agent kreeg een projectiel tegen het hoofd in Ter Kamerenbos. © Marc Baert

Politie drijft duizenden mensen uiteen in Ter Kamerenbos: 15 arrestaties, 26 agenten gewond, rust teruggekeerd om 22 uur

BrusselHet verzonnen festival ‘La Boum’ -een nepfestival met acht podia, honderd dj’s en nul coronaregels in het Ter Kamerenbos- is helemaal uit de hand gelopen. Duizenden mensen zakten toch af naar het Ter Kamerenbos uit protest tegen de coronamaatregelen. De oproerpolitie probeerde vanaf 17 uur het grasveld met behulp van waterkanonnen en traangas te ontruimen. 22 mensen werden gearresteerd. Om 22 uur was iedereen naar huis en was de rust teruggekeerd. De eventsector roept de virologen en de politiek op tot versneld overleg met de brede sector om dit in de toekomst te vermijden. 

 1. Brusselse cultband Madou maakt comeback na 40 jaar afwezigheid: “We raken ook jongeren”
  PREMIUM
  Schaarbeek

  Brusselse cultband Madou maakt comeback na 40 jaar afwezig­heid: “We raken ook jongeren”

  Oorstrelende folkmelodieën en lyrische donkerte: de hoofdingrediënten van de Brusselse cultband Madou blijven moeiteloos overeind op ‘Is er iets?’, de opvolger van de debuutplaat die in 1982 verscheen. Kleinkunst meets avant-pop, stille tederheid in een existentieel jasje. De stem van zangeres Vera Coomans (72) is wat gezakt, de familiale banden binnen de groep uitgebreid, en in tegenstelling tot vroeger hoeft de groep zich minder zorgen te maken over een publiek. “Mensen luisteren vandaag de dag anders naar een tekst: ze willen dat je iets vertelt.”
 2. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.