De politie vraagt aan de feestende menigte om het plein te verlaten.
Volledig scherm
De politie vraagt aan de feestende menigte om het plein te verlaten. © REUTERS

Politie bekogeld bij ontruiming Flageyplein, ook waterkanon ingezet - Van Ranst: “Ga naar huis, verkloot het niet voor de rest van de bevolking”

Brussel - UPDATEDe politie heeft zaterdagnacht rond 1.30 uur het Brusselse Heilig-Kruisplein in Elsene moeten ontruimen, waar op dat moment nog een 500-tal feestvierders aanwezig was. Er werd daarbij met projectielen naar de politie gegooid. Dat zegt Olivier Slosse, de woordvoerder van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. Ook het waterkanon werd ingezet. Drie mensen werden administratief aangehouden. Eén deelnemer liep een hersenschudding op nadat hij door een projectiel werd geraakt. Ook een politieagent raakte gewond.

295 reacties

 • Ronny Gyles

  1 maand geleden
  Jurgen De doncker ik ken ook veel positief geteste mensen en velen zijn weken/maanden fysiek out om te gaan werken, inclusief mijn vrouw. Ik kan je verzekeren dat je als echtgeno(o)t(e) dan ook een paar weken niet gerust slaapt uit bezorgdheid voor je partner en dat een fysieke revalidatie dan ook geen lachertje is, samen met alle rompslomp die er bij komt kijken. En er ligt meer en meer jeugd op IC, dat is ook zeker.
 • Ronny Gyles

  1 maand geleden
  Henri Van Hulsel het is van Ranst niet die de toekomst van die 99,71% anderen verpest, maar wel die 500 a 1500 onnozelaars op dat plein!
 • Norbert Corten

  1 maand geleden
  Zij dansen op het leed en verdriet van zoveel families die nog rouwen om het verlies van hun dierbaren. Juist nu dat de nieuwe variant vanuit India op ons afkomt.
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Tja, de jongeren voelen niets ervan. Ten eerste zijn het bij een boete de ouders die mogen betalen. Ten tweede als ouder kan je nog weinig doen, geef hem een oorvijg en je mag het aan de rechter komen uitleggen. Verkeer, jongeren, onderwijs, enz... het enige wat fout is in dit land is het gebrek aan discipline.
 • Frank Vekemans

  1 maand geleden
  Dit alles onder het goedkeurend oog van de burgemeester, want zijn partij zit tenslotte niets in met het welzijn van politiemensen