Op de pick-up staat een oorlogsboodschap te lezen.
Volledig scherm
Op de pick-up staat een oorlogsboodschap te lezen. © Twitter

Pick-uptruck met adelaar, neo-nazisymbool en Duitse oorlogskreet gespot in Vlaams Belang-colonne: “Zo’n marginalen zijn niet welkom”

Op Twitter circuleert een beeld van een pick-uptruck die onderweg is naar de Vlaams Belang-actie op de Heizelparking van vandaag. Op de auto staat ‘Wer plündert, wird erschossen’ te lezen, een quote uit een oorlogsaffiche. Vertaald staat er ‘Wie plundert, wordt neergeschoten’.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. “Als je mensen ontslaat die niet ingeënt zijn, stijgt de werkdruk nog meer”: brandweer, zorg en vakbonden over waarom zij op straat kwamen
  PREMIUM
  Brussel

  “Als je mensen ontslaat die niet ingeënt zijn, stijgt de werkdruk nog meer”: brandweer, zorg en vakbonden over waarom zij op straat kwamen

  In Brussel zijn dinsdag duizenden personeelsleden van de zorgsector op straat gekomen. Een groepje brandweerlieden leidde de betoging, met als eindpunt Wetstraat 23, het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Ze betoogden tegen de verplichte vaccinatie en de werkdruk in hun sector. “In het begin van de coronacrisis werden we onthaald als helden, nu worden we aan de kant geschoven”, klinkt het.
 1. Situatie Klein Kasteeltje blijft precair: “Deze mensen komen uit oorlogsgebieden en hebben recht op asiel en waardige opvang”
  Brussel

  Situatie Klein Kasteeltje blijft precair: “Deze mensen komen uit oorlogsge­bie­den en hebben recht op asiel en waardige opvang”

  Door weer en wind overnachten mensen al wekenlang in de buurt van aanmeldcentrum Klein Kasteeltje in Brussel om er asiel aan te vragen. In tegenstelling tot families en minderjarigen blijft de poort veelal op slot voor de alleenstaande mannen. De vzw Vriendschap Zonder Grenzen voerde vrijdagochtend actie aan Klein Kasteeltje en loeit de alarmbel. “Mensen worden radeloos.”