Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Persoon aangereden door trein in Brussel

BrusselEr is maandagochtend, rond 10u20 een persoon aangereden door een trein in het station Brussel-Centraal. De man is in levensgevaar. Dat melden spoornetbeheerder Infrabel en de federale politie.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 1. Twee Vilvoordse horecazaken gesloten op last van burgemeester: “We doen nochtans alles wat ze vragen. De politie en brandweer bestellen hier zelf ook”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Twee Vilvoordse horecaza­ken gesloten op last van burgemees­ter: “We doen nochtans alles wat ze vragen. De politie en brandweer bestellen hier zelf ook”

  Aan het Heldenplein worden twee horecazaken verzegeld op verzoek van burgemeester Hans Bonte (Vooruit). Het gaat om Thai Wok Express en Mr. Burger, beide van dezelfde eigenaar. Bonte haalt meerdere vastgestelde inbreuken aan, maar de eigenaar zelf valt naar eigen zeggen uit de lucht: “Ze pakken me alles af wat ik heb.”