De klanten raakten bevangen door de rook
Volledig scherm
De klanten raakten bevangen door de rook © Brandweer Brussel

Personen bevangen door rook na brand in kelder van supermarkt

BrusselMaandagnamiddag heeft een korte brand gewoed in de kelder van een supermarkt in de Brusselse Fabrieksstraat. Daarbij is één persoon bevangen geraakt door de rook.

 1. Na rellen van zondag neemt Brusselse politie geen enkel risico: “Deze keer zullen we wél zichtbaar aanwezig zijn”
  PREMIUM
  Brussel

  Na rellen van zondag neemt Brusselse politie geen enkel risico: “Deze keer zullen we wél zichtbaar aanwezig zijn”

  Zowel België als Marokko spelen morgen om 16 uur hun derde en allesbeslissende wedstrijd in de groepsfase van het WK. Ook naast het veld is de spanning opnieuw te snijden. Terwijl de nasleep van de rellen van zondag nog voelbaar is in de hoofdstad, zet de Brusselse politie zich opnieuw schrap. Deze keer met nóg meer maatregelen, want de ordediensten zullen in tegenstelling tot zondag nu massaal aanwezig zijn op het terrein.
 2. Geen kerstmarkt in Lembeek dit jaar: “Organisatie is te duur tijdens deze crisis”
  Lembeek

  Geen kerstmarkt in Lembeek dit jaar: “Organisa­tie is te duur tijdens deze crisis”

  De jaarlijkse kerstmarkt op het Claesplein in Lembeek gaat dit jaar niet door. Die vindt normaal plaats het eerste weekend van december. Vorig jaar was er ook al geen kerstmarkt door corona. “In deze tijden is het budgettair erg moeilijk om een mooie kerstmarkt te organiseren”, zegt Filip Schoer die sinds 2017 het evenement organiseert. “Alle kosten zijn gestegen en ik vrees dat we de chalets moeilijk verhuurd krijgen want het is voor iedereen crisis.” Filip zette wel een grote tent om de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK In Qatar op groot scherm uit te kunnen zenden op hetzelfde plein.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Stookolie gelekt in Korte Linkebeek
  Drogenbos/Linkebeek

  Stookolie gelekt in Korte Linkebeek

  In de Korte Linkebeek is maandagavond stookolie gelekt. Dat gebeurde op het grondgebied van Linkebeek maar de vervuiling verplaatste zich later richting Drogenbos. Er vond overleg plaats tussen de provincie Vlaams-Brabant, de brandweer en de gemeentebesturen. “Er werd een dam geplaatst waardoor de vervuiling wordt tegengehouden”, laat de gemeente Drogenbos nu weten. “Ook werd er een schuimproduct gespoten op het vervuild water. Dit schuim moet de vervuiling biologisch afbreken. Dit zal ongeveer tien dagen duren waardoor het schuim zichtbaar blijft.” Volgens de gemeente gaat het om een kleine hoeveelheid en zal de schade aan de natuur heel beperkt zijn.