motorzegening in Jette
Volledig scherm
motorzegening in Jette © Marc Baert

Pastoor zegent motoren in Jette.

BrusselVandaag vond in de Sint-Pieterskerk in Jette de motorzegening plaats door pastoor Dirk Vannetelbosch, een traditie die al 18 jaar bestaat. 

 1. Weekend zonder alcohol: 96% van de betuurders was niet onder invloed bij controle politiezone Brussel Noord
  Brussel

  Weekend zonder alcohol: 96% van de betuurders was niet onder invloed bij controle politiezo­ne Brussel Noord

  De politiezone Brussel Noord hield dit weekend verschillende acties in het kader van “weekend zonder alcohol’, waarbij er extra gecontroleerd werd op rijden onder invloed. In totaal werden 251 voertuigen gecontroleerd tijdens de actie. Vijf personen bliezen positief, wat wil zeggen dat er alcohol in hun lichaam zat, en nog eens twee personen kregen een alarm tijdens het blazen. Verder testten drie personen positief op het gebruik van verdovende middelen.
 2. WEEKENDTIPS: 5 leuke tips om er dit weekend op uit te trekken in Brussel en de rand: Van een Folkfestival tot het EK Boomklimmen, er is voor elk wat wils
  PREMIUM
  brussel, de rand, pajottenland

  WEEKEND­TIPS: 5 leuke tips om er dit weekend op uit te trekken in Brussel en de rand: Van een Folkfesti­val tot het EK Boomklim­men, er is voor elk wat wils

  Heb je nog geen plannen voor dit weekend? Dan zullen wij je met plezier wat inspiratie bezorgen. Er zijn namelijk heel wat zaken te beleven in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van boomklimmen tot festivalletjes en dorpsfeesten. Onze redactie helpt je graag verder met vijf leuke tips. Want thuisblijven, dat kan je in de week ook, toch?
 3. RWDM oefent zaterdag tegen Standard eerste keer, Florian Le Joncour en Théo Gécé verlengen tot 2024
  voetbal Challenger Pro League

  RWDM oefent zaterdag tegen Standard eerste keer, Florian Le Joncour en Théo Gécé verlengen tot 2024

  In tegenstelling tot Lierse Kempenzonen en Beerschot houdt RWDM zich voorlopig kalm op de transfermarkt. Met Bryan Smeets en Jonathan Heris werden tot dusver twee nieuwe transfers gerealiseerd. Kylian Hazard, die officieel ook ‘nieuw’ is, was in de tweede helft van vorig seizoen al bij RWDM. Wellicht is het stilte voor de storm, want de club heeft maar één doel: de titel. De vorig seizoen gehuurde spelers Vorogovskiy en Esphestion zouden ook dicht bij een verlengd verblijf staan.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?