Pascal Smet
Volledig scherm
Pascal Smet © Baert Marc

Pascal Smet denkt aan Brusselse handelspost in Ramallah

Brussels GewestBrussels staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pascal Smet (one.brussels-Vooruit) wil eind dit jaar naar Israël en de Palestijnse gebieden reizen. Hij wil er samen met vertegenwoordigers van het Brussels Parlement de opening van een handelskantoor in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever bestuderen.

 1. Genoeg van Netflix? Deze fascinerende Brusselse arthousecinema’s heropenen weldra en zijn een bezoekje waard
  PREMIUM
  Brussel

  Genoeg van Netflix? Deze fascineren­de Brusselse arthousecinema’s heropenen weldra en zijn een bezoekje waard

  Fans van indiefilms, zet je schrap. Na maanden van vruchteloos grasduinen door het aanbod van streamingdiensten kunnen we ons vanaf 9 juni weer laten verrassen in de betere filmhuizen. Hoewel de hoofdstad de voorbije decennia heel wat iconische arthousecinema’s ter ziele zag gaan, blijft de stad het mekka voor de echte cinefiel. Daarom stellen we vier Brusselse cinema’s voor die tot de verbeelding spreken. Cinema Nova mocht in dit lijstje niet ontbreken. “Er zijn steeds minder tegendraadse cultuurtempels als de onze, maar ze worden wél nog gewaardeerd”, weet vrijwilligster Marie-Eve Cosemans.
 2. Ouders voeren opnieuw actie aan Vlaamsesteenweg om betere luchtkwaliteit te eisen: “In drie jaar tijd is er niets veranderd”
  Brussel

  Ouders voeren opnieuw actie aan Vlaamse­steen­weg om betere luchtkwali­teit te eisen: “In drie jaar tijd is er niets veranderd”

  Drie jaar na de eerste actie hebben de ouders van het collectief Filter Café Filtré vrijdag aan de Vlaamsesteenweg in Brussel opnieuw actiegevoerd voor een veilige en gezonde schoolstraat. De kinderen van de aanwezige scholen hebben voor de schooldag begon enkele bloemetjes geplant als symbool van de zaadjes en ideeën die niet ontsproten zijn bij de Brusselse politici. De burgerbeweging Filter Café Filtré ijvert voor betere luchtkwaliteit.