Brussels parlementslid Mathias Vanden Borre (N-VA) werd plots omsingeld en kreeg een paar rake klappen.
Volledig scherm
Brussels parlementslid Mathias Vanden Borre (N-VA) werd plots omsingeld en kreeg een paar rake klappen. © RV

Parlementslid filmt hoe Brusselse jongeren hem aanvallen: “Gestampt, geslagen en bijna beroofd”

BrusselBrussels parlementslid Mathias Vanden Borre (N-VA) heeft een filmpje gemaakt waarop te zien is hoe hij in Brussel is belaagd door een aantal jongeren. “Ik ben aangevallen, gestampt, geslagen en bijna beroofd”, vertelt Vanden Borre aan HLN. Het parlementslid kon vluchten, maar raakte gewond. De politie bevestigt het verhaal en voert een onderzoek.

24 reacties

 • Herman Kouter

  1 jaar geleden
  Geef ze wat subsidies en het probleem lost zich zelf op.
 • Patrick Proot

  1 jaar geleden
  Broeckzele wil onafhankelijk worden.Financieel onmachtig,organisatorisch achterhaald,moreel nergens. Maar nooit geven we dit verlopen imbroglio op.
 • walther truyens

  1 jaar geleden
  Beste u moet eens met sterke Jan praten , hij ging alles opkuisen maar hier en daar zal hij wel iets vergeten zijn, doen lijk in India , 1000 keren opdrukken , dan 1000 keren door de knieën gaan , en 100 auto's wassen , dat zijn geen geldboetes maar die worden toch niet betaald .
 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Welkom in het “ echte” leven gewone mensen hebben daar dagelijks mee te maken ge moot van geluk spreken dat ge niet afgeranseld bent
 • Jacqueline Sels

  1 jaar geleden
  Als je zo een hoop van die gasten (en meisjes!) in de klas hebt, zoals mijn vrouw in verschillende scholen heeft meegemaakt, hou je het echt niet vol om (te proberen) les te geven.
 1. Van ‘duurzaamzalig’ tot ketchup in bulk: in deze 6 winkels kan je gaan shoppen tijdens Mei Plasticvrij in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van ‘duurzaam­za­lig’ tot ketchup in bulk: in deze 6 winkels kan je gaan shoppen tijdens Mei Plastic­vrij in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Mei Plasticvrij, dat is een hele maand proberen om geen of zo weinig mogelijk plastic afval te verzamelen. In heel wat winkels kan je niet anders dan verpakkingen mee naar huis zeulen. Daarom ging onze redactie op zoek naar zes zaken in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar ze zich bewust zijn van de problematiek. In deze winkels doen ze het zonder verpakkingen of kijken ze niet vreemd op als jij je eigen doosjes meebrengt.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 1. Minister Maron slikt kritiek voor armoedebeleid en krijgt T-shirt van Verstraeten (N-VA): ‘Everything to prove’
  Brussels Gewest

  Minister Maron slikt kritiek voor armoedebe­leid en krijgt T-shirt van Verstrae­ten (N-VA): ‘Everything to prove’

  Brussels minister bevoegd voor Armoedebestrijding Alain Maron (Ecolo) kreeg vrijdag tijdens het vragenuurtje in het Brussels parlement van N-VA-parlementslid Gilles Verstraeten een T-shirt met het opschrift ‘Everything to prove’ omdat er na drie vijfde van de legislatuur nog steeds geen plan van aanpak voor de stijgende armoede is. Het is een knipoog naar het ‘Nothing to prove’-T-shirt dat Wouter Beke bij zijn ontslag als Vlaams minister van Welzijn kreeg van zijn dochter.