Skyline van Brussel vanuit Anderlecht.
Volledig scherm
Skyline van Brussel vanuit Anderlecht. © Marc baert

OVERZICHT. Zo scoren Brusselse gemeenten momenteel in vaccinatiecampagne

Brussels GewestOp dit ogenblik scoren vooral de gemeenten rond de klassieke ‘arme sikkel’ relatief laag in de Brusselse vaccinatiecampagne. Het zuiden van Brussel kleurt dan weer overwegend groen. 

 1. Brusselaars met dubbele nationaliteit doen reële vaccinatiecijfers lichtjes oplopen
  Brussels Gewest

  Brusse­laars met dubbele nationali­teit doen reële vaccinatie­cij­fers lichtjes oplopen

  De vaccinatiecijfers in Brussel liggen in realiteit enkele procenten hoger omdat ongeveer een derde van de Brusselaars een buitenlandse of dubbele nationaliteit heeft en mogelijk al in het buitenland gevaccineerd is. Dat deelde Brussels coronacrisismanager Inge Neven dinsdag mee tijdens een persmoment. Intussen dikt het aantal gevaccineerde jongeren in Brussel maar moeizaam aan.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).