De burgerbeweging Filter Café Filtré ijvert voor betere luchtkwaliteit.
Volledig scherm
De burgerbeweging Filter Café Filtré ijvert voor betere luchtkwaliteit. © Filter Café Filtré

Ouders voeren opnieuw actie aan Vlaamsesteenweg om betere luchtkwaliteit te eisen: “In drie jaar tijd is er niets veranderd”

BrusselDrie jaar na de eerste actie hebben de ouders van het collectief Filter Café Filtré vrijdag aan de Vlaamsesteenweg in Brussel opnieuw actiegevoerd voor een veilige en gezonde schoolstraat. De kinderen van de aanwezige scholen hebben voor de schooldag begon enkele bloemetjes geplant als symbool van de zaadjes en ideeën die niet ontsproten zijn bij de Brusselse politici. De burgerbeweging Filter Café Filtré ijvert voor betere luchtkwaliteit.

 1. Zestigtal hongerstakende sans-papiers naar ziekenhuis gebracht, steungroep vraagt tussenkomst partijvoorzitters Vivaldi
  Brussel/Elsene
  88

  Zestigtal hongersta­ken­de sans-pa­piers naar ziekenhuis gebracht, steungroep vraagt tussen­komst partijvoor­zit­ters Vivaldi

  De voorbije dagen zijn een zestigtal hongerstakende sans-papiers overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De meeste van hen hebben intussen hun medeactievoerders in de Begijnhofkerk, de VUB en de ULB opnieuw vervoegd en zetten hun actie voort. Dat melden Dokters van de Wereld en woordvoerders van de hongerstakers. Intussen vraagt de Coordination des sans-papiers, één van de organisaties die de hongerstakers in de Begijnhofkerk, ULB en VUB steunen, dat de voorzitters van de zeven partijen die deel uitmaken van de Vivaldi-coalitie, tussenkomen in het dossier.
 1. Brusselse regering levert negatief advies voor herinrichting Noordelijke Ring
  Brussels Gewest

  Brusselse regering levert negatief advies voor herinrich­ting Noordelij­ke Ring

  De Brusselse regering heeft een negatief advies uitgebracht over de tweede versie van de scopingnota over de herinrichting van de Noordelijke Ring. Brussel benadrukt zich in principe niet te verzetten tegen het project, maar wil een echte co-constructie zien en meer ambitie in de alternatieven met minder verkeer, meer in lijn met de gemeenschappelijke doelen van de twee gewesten op vlak van klimaat, verbetering van de luchtkwaliteit en de leefbaarheid en de verkeersveiligheid, luidt het donderdag in een mededeling.