Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Ouders krijgen schadevergoeding van UZ Brussel omdat ze vierde kind 'moesten' krijgen

JetteHet UZ Brussel moet een schadevergoeding betalen aan een Spaans koppel omdat het ongewild werd opgezadeld met een groot gezin, zo staat te lezen in de kranten ‘Het Nieuwsblad’ en ‘De Standaard’. Het Brussels ziekenhuis laat in een reactie aan Belga weten dat de procedures in het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde van het UZ Brussel werden aangescherpt.

 1. Verlinden na rellen Brussel en Antwerpen: “Politie doet aan symptoombestrijding”
  Play
  242

  Verlinden na rellen Brussel en Antwerpen: “Politie doet aan symptoombe­strij­ding”

  Het volksfeest na de overwinning van Marokko in de achtste finales van het WK voetbal draaide in Brussel en Antwerpen uit op rellen. In een videogesprek met HLN LIVE — dat hierboven integraal te bekijken is — bedankt binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V) de politie voor “een indrukwekkende voorbereiding”, maar wijst erop dat die “voor een stuk aan symptoombestrijding doet”.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.