Fablab VUB en ULB.
Volledig scherm
Fablab VUB en ULB. © Baert Marc

Oude kazernes herbergen FabLabs

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) en Université Libre de Bruxelles (ULB) hebben vandaag hun FabLabs officieel geopend. Beide FabLabs huizen voortaan in het indrukwekkende decor van de voormalige rijkswachtkazernes tussen de Generaal Jacqueslaan en de Kroonlaan in Elsene, op een steenworp van de VUB- en ULB-campussen. 

0 reacties

 1. Posteractie vraagt aandacht voor hongerstakende sans-papiers: “Hoog tijd om te reageren”
  Brussel

  Posterac­tie vraagt aandacht voor hongersta­ken­de sans-pa­piers: “Hoog tijd om te reageren”

  Dinsdagavond heeft het collectief Citoyennes op verschillende plaatsen in Brussel posters opgehangen ter ondersteuning van de sans-papiers die sinds 23 mei in hongerstaking zijn in een poging tot regularisatie. Met de posteractie wil de organisatie politici, burgers en media bewustmaken van de sociale en humanitaire crisis die zich midden in de hoofdstad van Europa afspeelt, klinkt het in een persbericht.
 2. ‘Soirée Zuur’ zwaait met fanfares crowdfundingsactie voor Brusselse horeca uit
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  ‘Soirée Zuur’ zwaait met fanfares crowdfun­dings­ac­tie voor Brusselse horeca uit

  Op zo’n drie maanden tijd bracht de crowdfundingsactie ‘Zuur’ 683.000 euro in het laatje van 82 Brusselse horecazaken. Vrijdag sluit Growfunding de actie feestelijk af met fanfares in de Brusselse binnenstad en wordt het Zuur-bier uitgedeeld aan iedereen die de Brusselse cafés steunde tijdens de donkere sluitingsmaanden. “De actie heeft een nood die onder veel cafégangers leefde concreet gemaakt.”