Archiefbeeld, op 1 april vond het nepfestival 'La Boum' plaats.
Volledig scherm
Archiefbeeld, op 1 april vond het nepfestival 'La Boum' plaats. © Photo News

Organisatoren La Boum 2 tegen minister Verlinden: “We zien niet in waarom we evenement zouden moeten uitstellen”

Het collectief L'Abîme, dat op 1 mei opnieuw een feest wil organiseren in Ter Kamerenbos, heeft deze middag rond 15 uur de Staatsveiligheid gebeld en rond 19 uur per e-mail contact opgenomen met het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. Die had gisterenochtend in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken gezegd dat de Belgische autoriteiten er niet in waren geslaagd contact op te nemen met de organisatoren.

88 reacties

 • Yves Marteau

  1 jaar geleden
  1000 groepjes van 10 man lijkt me een geen probleem. Minister Annelies zal niet komen want het is een buitenactiviteit.
 • Philippe Vertongen

  1 jaar geleden
  Dergelijke manifestatie verbieden!! De Brusselse jongeren hebben al genoeg loopjes genomen met de COVID maatregelen. De boetes verhogen op 1 mei en alle opgepakten een tijd laten werken in een COVID afdeling als werkstraf. Ze zullen wel anders piepen
 • Kristien Debaillie

  1 jaar geleden
  Terkamerenbos afsluiten en politie te paard en hondenbrigade inzetten ter bewaking!
 • Jan Varenberg

  1 jaar geleden
  Wat een gedoe. Laat de mensen nu toch eens gerust. We moeten allen verder met ons dagelijkse leven, virus of niet...
 • Joris Claus

  1 jaar geleden
  Is er een piek in besmettingen geweest na de eerste keer? Dacht het niet ee. Als angsthazen en panikeurs zich willen opsluiten tot het einde der dagen, dan doen ze maar. We zullen jullie niet missen. Maar de tijd is gekomen dat normale mensen terug normaal gaan leven.
 1. 15.000 jongeren willen naar ‘La Boum 2’: “Als het niet mag, houden we in elke stad een wild feest”
  PREMIUM

  15.000 jongeren willen naar ‘La Boum 2’: “Als het niet mag, houden we in elke stad een wild feest”

  Op Facebook zeggen 15.000 mensen dat ze geïnteresseerd zijn om naar ‘La Boum 2’ te komen, een groot feest dat voorlopig op 1 mei in Ter Kamerenbos plaatsvindt. De organisatoren benadrukken dat het geen grap is. Ze vragen de toestemming van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden om het feest te organiseren. “Als ze niet reageert of helpt, organiseren we in alle steden wilde feesten.” Dit zijn de concrete plannen van de jongeren en de eerste reactie van de minister daarop.
 2. RWDM-voorzitter Dailly wil komaf maken met geweld in en rond stadions: “Wie zich niet gedraagt, komt er niet meer in”
  voetbal 1B

  RWDM-voorzitter Dailly wil komaf maken met geweld in en rond stadions: “Wie zich niet gedraagt, komt er niet meer in”

  Naar aanleiding van het supportersgeweld na de tweede barragewedstrijd van RWDM tegen en op Seraing werd de Brusselse club een sanctie opgelegd: het komende seizoen zal RWDM vijf duels achter gesloten deuren moeten spelen, waarvan drie effectief en twee met uitstel. Ook al veroordeelde de club deze daden, toch gaat ze zo goed als zeker in beroep tegen deze beslissing. Voorts heeft ze ook een actieplan opgezet om het geweld te bannen.
 3. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 1. Brusselse Regering stelt plannen voor Europese Wijk voor: “Willen er een levendige en gemengde buurt van maken”
  Brussel

  Brusselse Regering stelt plannen voor Europese Wijk voor: “Willen er een levendige en gemengde buurt van maken”

  Donderdag presenteerden Brussels minister president Rudi Vervoort (PS), Brussels minister van Stedenbouw en Erfgoed Pascal Smet (one.brussels-Vooruit) en schepen van Stedenbouw en Openbare Ruimte Ans Persoons (one.brussels-Vooruit) de plannen voor de transformatie van de Europese Wijk. Die wijk zal op termijn een buurt worden die de Europese instellingen, buurtbewoners en duurzaamheid met elkaar verzoent.