Volledig scherm
© Marc Baert

Organisaties dringen aan op structurele oplossing voor daklozen: “Inspanningen voor niets”

Dinsdag raakte bekend dat het opvangcentrum voor daklozen in de Trierstraat binnenkort geen financiering meer zal ontvangen van de federale overheid. Op die manier belanden meer dan 250 daklozen vanaf augustus meer dan waarschijnlijk op straat. Verschillende daklozenorganisaties trekken aan de alarmbel en vragen dat de tijdelijke centra open blijven tot er concrete oplossingen zijn die daklozen een post-coronaperspectief bieden.

 1. Uber-beslissing zorgt voor misnoegen binnen Brusselse regering: “Smartphones in 2021 verbieden is ‘te zot om los te lopen’”
  Brussels Gewest

  Uber-beslissing zorgt voor misnoegen binnen Brusselse regering: “Smartpho­nes in 2021 verbieden is ‘te zot om los te lopen’”

  Er heerst verdeeldheid binnen de meerderheid van de Brusselse regering over de beslissing dat Uber-chauffeurs hun smartphone niet langer mogen gebruiken. Brussels minister Sven Gatz (Open Vld) en Brussels staatsecretaris Pascal Smet (sp.a-one.brussels) kanten zich op sociale media tegen de maatregel die de regering-Vervoort vandaag aankondigde.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren
  Play

  Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren