Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Organisatie vervalst documenten om grootschalige fraude te plegen: “Miljoenen euro’s versluisd”

BelgaHet Brusselse parket heeft vrijdag gevangenisstraffen van twee tot zes jaar gevorderd tegen veertien beweerde leden van een criminele organisatie. Die zouden op grote schaal allerhande documenten vervalst hebben en gebruikt hebben om verschillende vormen van sociale, economische en fiscale fraude te plegen. Volgens het Brusselse parket zijn zo miljoenen euro’s versluisd. Een groot deel van de verdachten liet vrijdag verstek gaan.

  1. MIVB en fietsverenigingen vragen aandacht voor verkeersveiligheid “38 ongevallen tussen fietsers en bus of tram op 1 jaar tijd”
    PREMIUM
    Brussel

    MIVB en fietsvere­ni­gin­gen vragen aandacht voor verkeers­vei­lig­heid “38 ongevallen tussen fietsers en bus of tram op 1 jaar tijd”

    Fietsvereningen Pro Velo, GRACQ en de Fietsersbond zetten samen met vervoersmaatschappij MIVB de eerste stap naar een samenwerking voor meer verkeersveiligheid. Hoewel het aantal ongvallen tussen fietsers en een bus of tram is gedaald in 2021, is er nog een lange weg te gaan. De samenwerking heeft als doel om via verschillende acties de veiligheid te verbeteren. Zo organiseerden ze een eerste initiatief waarbij buschauffeurs en fietsers van rol wisselden.