De politie verspreidde beelden van de dader.
Volledig scherm
De politie verspreidde beelden van de dader. © Twitter

Opsporingsbericht: herkent u de dader van mesaanvallen in Anderlecht en Sint-Pieters-Leeuw?

Anderlecht/Sint-Pieters-LeeuwDe man die maandagavond op de Veeweidekaai in Anderlecht twee voorbijgangers aanviel en ernstig verwondde met een mes, heeft diezelfde avond nog twee andere mensen aangevallen, in Anderlecht en in het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Leeuw. Dat blijkt uit een opsporingsbericht dat het Brusselse parket heeft verspreid.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Balie Brussel helpt jongeren met migratieachtergrond aan rechtenstudie: “Diversiteit wordt niet weerspiegeld in de advocatuur”
  Brussel

  Balie Brussel helpt jongeren met migratie­ach­ter­grond aan rechtenstu­die: “Diversi­teit wordt niet weerspie­geld in de advocatuur”

  2 februari werd de nieuwe campagne van het DIApositief-project gelanceerd in het justitiepaleis. Met dat project streeft Balie Brussel naar een meer diverse en inclusieve advocatuur, via een essaywedstrijd voor laatstejaars secundair onderwijs met een migratieachtergrond. De winnaar krijgt een rechtenstudie en bijhorend materiaal betaald. “Jongeren met een migratieachtergrond denken vaak dat de studies niet aan hen besteed zijn. Die gedachtegang vormt een grote barrière.”