Het Brussels parlement tijdens de openingszitting afgelopen maand.
Volledig scherm
Het Brussels parlement tijdens de openingszitting afgelopen maand. © Photo News

Oppositie niet overtuigd door beleidsverklaring van Brussels minister-president Vervoort

BrusselDe oppositie in het Brussels Parlement geeft de beleidsverklaring die minister-president Rudi Vervoort vrijdag in het Brussels Parlement aflegde een onvoldoende, zo bleek zaterdag tijdens het debat over de verklaring. Alexia Bertrand (MR) wees erop dat het aangekondigde relanceplan geen echt relanceplan is, terwijl Gilles Verstraeten (N-VA) het had over een “palliatieve verklaring. Dit is beheerde achteruitgang”.

 1. België moet Iraanse ‘stralingsstudent’ die als terrorist werd gezien schadevergoeding betalen: “Veel langer dan nodig onder schot gehouden.”
  Brussel

  België moet Iraanse ‘stralings­stu­dent’ die als terrorist werd gezien schadever­goe­ding betalen: “Veel langer dan nodig onder schot gehouden.”

  De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft de Belgische Staat veroordeeld voor de behandeling van een Iraanse student. De Iraniër deed in juli 2016 in opdracht van Universiteit Gent onderzoek naar gsm-straling aan de hand van een jas vol draadjes in het centrum van Brussel. Omstaanders en vervolgens de politie zagen hem daardoor verkeerdelijk voor terrorist. Daarop werd hij gedurende uren onterecht onder schot gehouden door de politie. “Veel langer dan nodig”, aldus de rechtbank. Een deskundige zal nu bepalen welke schadevergoeding hij zal krijgen.
 2. Gilles Ruyssen (RWDM) keert even terug naar ex-club Lommel SK: “Miljoenenploeg heeft veel vooruitgang geboekt”
  Voetbal 1B

  Gilles Ruyssen (RWDM) keert even terug naar ex-club Lommel SK: “Miljoenen­ploeg heeft veel vooruit­gang geboekt”

  Té lang treuren om het 2-1 verlies in de zwanzederby tegen Union is geen optie voor RWDM, want zondag moet op Lommel SK alweer een veldslag geleverd worden. “De verwerking van de nederlaag tegen Union heeft toch iets langer geduurd”, bekende Gilles Ruyssen. “Om voldoende ademruimte te behouden op het voorlaatste geklasseerde Lierse, hebben we in Limburg maar één optie en dat is winnen.”
 1. Zwaartekracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?
  Play

  Zwaarte­kracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?