Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Opnieuw meer ouderen besmet in Brussel: "Verontrustend”

Brussels GewestHet aantal besmettingen in het Brussels Gewest blijft toenemen en daardoor wordt de druk op de ziekenhuizen opnieuw groter. De positiviteitsgraad stijgt in niet enkel bij de mensen jonger dan 40 jaar, maar ook in de leeftijdscategorie van 60- tot 79-jarigen. “Dat is verontrustend”, zegt Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie.

 1. Eerste dossier rond rellen bij coronamars pas in januari voor rechter
  Brussel

  Eerste dossier rond rellen bij coronamars pas in januari voor rechter

  De Brusselse correctionele rechtbank is donderdag nog niet begonnen aan het proces tegen een van de personen die betrokken zou geweest zijn bij de rellen die de mars tegen de coronapas op 21 november ontsierden. De behandeling van het proces is op vraag van de verdediging uitgesteld naar 13 januari. Het parket wil ook nog een verhoor laten afnemen van de agenten die door het optreden van de verdachte gewond zouden geraakt zijn, en medische attesten over hun verwondingen voorleggen.
 2. “Laat ons open, want de samenleving heeft ons nodig”: Brusselse cultuurhuizen kanten zich tegen mogelijk tijdelijke sluiting
  Brussel

  “Laat ons open, want de samenle­ving heeft ons nodig”: Brusselse cultuurhui­zen kanten zich tegen mogelijk tijdelijke sluiting

  In een gezamenlijk statement betreuren de KVS, de Bozar, De Munt, het BNO en het Théâtre National dat de GEMS-experten oproepen om alle indoorevenementen opnieuw tijdelijk te verbieden. Volgens de Brusselse cultuurhuizen doen ze er al maanden alles aan om de evenementen veilig te organiseren. “We beleven een akelige déjà-vu rond een voorstel dat op geen enkele wetenschappelijke evidentie is gestoeld.”
 3. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.