Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Opnieuw actie van de politie: “Slechts één gedetineerde mag Justitiepaleis binnen”

BrusselEen nieuwe dag, een nieuwe actie van de politievakbonden.  Vandaag blokkeren ze de ingang die gebruikt wordt om de  gedetineerden het gerechtsgebouw binnen te brengen. Slechts één gevangene mocht binnen: de beschuldigde die momenteel terechtstaat voor het hof van assisen.

 1. Maron: “Herstelcertificaten zetten boostercampagne onder druk”
  Brussels Gewest

  Maron: “Herstel­cer­ti­fi­ca­ten zetten boostercam­pag­ne onder druk”

  Sinds 1 december zijn in het Brussels Gewest 100.000 herstelcertificaten uitgereikt. Tienduizenden mensen die nu over zo'n certificaat beschikken, zijn dubbel gevaccineerd en volgens Brussels minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo) daarom minder geneigd om een boosterprik te halen. Dat zei hij donderdag tijdens een actualiteitsdebat in de bevoegde commissie van het Brussels parlement.
 2. Studente Romi (25) lastiggevallen door meerdere mannen tijdens treinrit: “Voor een vrouw is indommelen op de trein met de koptelefoon onmogelijk geworden”
  PREMIUM
  Herk-De-Stad

  Studente Romi (25) lastigge­val­len door meerdere mannen tijdens treinrit: “Voor een vrouw is indommelen op de trein met de koptele­foon onmogelijk geworden”

  De 25-jarige studente Romi V. uit Herk-de-Stad zat afgelopen woensdagavond op de trein van Diest naar Brussel. Onderweg werd ze meermaals lastiggevallen door verschillende mannen, die zich opdringerig gedroegen. Pas toen ze na verschillende haltes eindelijk de conducteur bereikte, voelde ze zich veilig. “Dergelijke situaties blijven me overkomen en maken me steeds meer wantrouwig", blikt ze terug.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.