Protest van Koerden op Europaplein
Volledig scherm
Protest van Koerden op Europaplein © Baert Marc

Opgeven staat niet in het Koerdisch woordenboek

Een 300-tal Koerdische Belgen protesteerden vandaag voor het Europees Parlement, op het Luxemburgplein. Ze hopen dat hun stem gehoord wordt bij de Europese instellingen om een halt toe te roepen aan de anti-Koerdische oorlog, gevoerd door Turkije.

1 reactie

 • Peter Ceulemans

  2 jaar geleden
  Dank u HLN om deze beweging eindelijk eens wat positieve aandacht te geven. Ik ben al enige tijd met steunacties aan de Koerden en deze beweging bezig. Hun verwezenlijkingen zijn fenomenaal. Ze speelden int Midden Oosten een cruciale rol in het verslaan van ISIS. Ze hebben daar in t Noorden van Syrie omringd door vijanden enorme inspanningen gedaan voor vrouwenrechten en rechtstreekse democratie. t Is een schande dat we ze zo aan hun vijanden overleveren. We zouden ze op handen moeten dragen.
 1. Toen de leden van Daft Punk nog verlegen kereltjes zonder helm waren en techno ‘des duivels’ was: terug naar de begindagen van technotempel Fuse
  PREMIUM
  Brussel

  Toen de leden van Daft Punk nog verlegen kereltjes zonder helm waren en techno ‘des duivels’ was: terug naar de begindagen van technotem­pel Fuse

  Een ‘drugskot’ met een muziekgenre van 'blops en bleeps’. Nee, discotheek Fuse was in 1994 geen welkome gast in de Brusselse Blaesstraat. Vandaag is de nachtclub omgevormd tot exporuimte waar met beelden, posters en gadgets het relaas van de discotheek verteld wordt. Hoofdrolspelers Peter Decuypere en Trish Van Eynde nemen ons mee naar de beginjaren van Brussels bekendste nachtclub. “Deejays boeken? Dat moest met de telefoon van Conchita - ‘Madame Pipi’ - aan de overkant.”
 1. Burgemeester van Sint-Joost wil eerstelijnspersoneel gemeentediensten voorrang geven op wachtlijst voor vaccins
  Sint-Joost-ten-Node

  Burgemees­ter van Sint-Joost wil eerste­lijns­per­so­neel gemeente­dien­sten voorrang geven op wachtlijst voor vaccins

  Emir Kir, de burgemeester van de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node, roept in een persbericht op om het eerstelijnspersoneel van zijn gemeente voorrang te geven op het wachtlijstsysteem voor vaccins. Dat doet hij enkele dagen voor de lancering van het Doctena-platform, de nieuwe tool voor afspraken voor vaccinaties in het Brussels gewest. “Tijdens de hele duur van de pandemie stond het gemeentepersoneel van de eerste lijn klaar om ten dienste te blijven van de bevolking.”
 2. Amerikaanse minister van Defensie volgende week in Brussel verwacht
  Brussel

  Amerikaan­se minister van Defensie volgende week in Brussel verwacht

  De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin is zaterdag vertrokken voor een tour richting Israël, Duitsland, ons land en het Verenigd Koninkrijk. Op de agenda staan volgens het Pentagon ontmoetingen met regeringsleiders en militaire toplui. De ontslagnemende Israëlische minister van Defensie, Benny Gantz, ontving zondag zijn collega. Komende week houdt de viersterrengeneraal op rust halt in Brussel voor een ontmoeting met NAVO-topman Jens Stoltenberg.
 1. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief