Basisschool Balder Sint-Gillis
Volledig scherm
Basisschool Balder Sint-Gillis © Google Streetview

Opgesloten in klaslokaal en hardhandig aangepakt: ouders van 10-jarig meisje dienen klacht in tegen leerkracht van basisschool in Sint-Gillis

Op 23 juni heeft een moeder aanklacht ingediend bij de politie tegen een Nederlandstalige school in Sint-Gillis. Een leerkracht zou haar 10-jarige dochter hebben opgesloten in de klas en zich gewelddadig hebben gedragen jegens het kind. Dat schrijft Sudinfo. 

 1. Open brief klaagt grensoverschrijdend gedrag aan van lagereschooljuf: “Tegen mijn zoontje zei ze: ‘Ik zie zo dat jij op mannen valt’”
  PREMIUM

  Open brief klaagt grensover­schrij­dend gedrag aan van lagere­school­juf: “Tegen mijn zoontje zei ze: ‘Ik zie zo dat jij op mannen valt’”

  Water spuwen, leerlingen laten buigen bij het binnenkomen van de klas, hen verwijten dat ze homo zijn en andere discriminerende opmerkingen. Vier ouderparen en leerkrachten getuigen in een open brief over grensoverschrijdend gedrag van een juf in basisschool Pius X in Zele. Ze eisen actie van het schoolbestuur, dat spreekt van “hoogstens een pedagogisch meningsverschil”.
 2. Kind bedreigt schoolgenoot (7) met zakmes: “Hij zette mes op de keel en zei: ‘I kill you’”
  PREMIUM

  Kind bedreigt schoolge­noot (7) met zakmes: “Hij zette mes op de keel en zei: ‘I kill you’”

  “Dat kind nam mijn 7-jarige zoon in een commandoklem, zette een mes op zijn keel en sprak de woorden: ‘I kill you’.” Dat zegt papa Gaëtan Vanderveken uit Kapellen aan onze redactie. “Mijn zoon schokte en huilde toen hij zijn verhaal deed.” De politie en de burgemeester doen het verhaal af als grootspraak: “Eén ouder is dit verhaal aan het opblazen. Nog even wachten en het is de guillotine van de Franse Revolutie geweest. Al willen we het ook niet minimaliseren”, zegt burgemeester Dirk Van Mechelen.