Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Ook derde beklaagde vraagt werkstraf voor ‘Nacht vol terreur’

Ruisbroek,BrusselOok een derde jongere die betrokken was bij de afranseling van een gast in een hotel in Ruisbroek vraagt de werkstraf. “Nochtans heeft hij zijn vrienden ook proberen tegenhouden” aldus zijn advocaat. Vorige week werd tot 20 maanden cel gevorderd voor de beklaagde en twee vrienden van hem.

 1. Vijfhonderdtal mensen betogen in Ter Kamerenbos tegen coronamaatregelen
  Brussel
  44

  Vijfhon­derd­tal mensen betogen in Ter Kamerenbos tegen coronamaat­re­ge­len

  Zo'n 500 mensen namen zaterdag in het Ter Kamerenbos deel aan de Worldwide Demonstration, een betoging tegen de geldende coronamaatregelen. In tientallen andere landen en steden over heel de wereld vonden gelijkaardige betogingen plaats. Volgens de betogers in het Ter Kamerenbos gaan de maatregelen die de verschillende Belgische overheden genomen hebben, in tegen de Grondwet en de fundamentele mensenrechten, en zijn ze overdreven en weinig zinvol in de strijd tegen de pandemie.
 2. Internetbedrijf riskeert zware boete voor weigeren tot medewerking met gerecht
  Brussel

  Internetbe­drijf riskeert zware boete voor weigeren tot medewer­king met gerecht

  De Brusselse correctionele rechtbank heeft maandag nog geen vonnis geveld in het proces tegen een Frans internetbedrijf. Dat zal pas op 31 mei gebeuren. Het parket Halle-Vilvoorde had een geldboete van 80.000 euro gevorderd tegen het bedrijf, omdat het gegevens die belangrijk zijn voor een gerechtelijk onderzoek, niet wil vrijgeven. Bovendien eiste het parket een dwangsom van 1.000 euro per dag dat het bedrijf die gegevens niet vrijgeeft. Het bedrijf zelf liet verstek gaan.
 1. Duizenden Vlamingen gevaccineerd in Brussels Gewest met valse postcode: “We onderzoeken of ze kunnen beboet worden”
  Brussels Gewest

  Duizenden Vlamingen gevacci­neerd in Brussels Gewest met valse postcode: “We onderzoe­ken of ze kunnen beboet worden”

  In het Brusselse Gewest heeft de vaccinatieteller de kaap van de 500.000 toegediende vaccins gerond. In totaal gaat het om 506.399 dosissen. Tegelijkertijd raakte bekend dat duizenden Vlamingen zich - ten onrechte uiteraard - de afgelopen weken in Brussel hebben laten vaccineren. Door een achterpoortje in het registratiesysteem konden ze frauderen bij hun inschrijving.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek