Martin Michel-Halbrecq (21) overleed nadat hij in Italië werd gegrepen door een trein.
Volledig scherm
PREMIUM
Martin Michel-Halbrecq (21) overleed nadat hij in Italië werd gegrepen door een trein. © rv

“Onze zoon was al overleden voor zijn lichaam de grond raakte. Dat is ergens een opluchting”: Student Martin (21) sterft bij ongeval aan het spoor in Italië

Brussel“Was het zelfmoord? Hebben we signalen gemist? Dat spookte door ons hoofd toen we richting Rimini reden. De politie verzekerde ons evenwel meteen dat het om een ongeval ging. Dat en het feit dat hij niet geleden heeft, geeft ons een beetje troost.” Olivier en Laurence, de ouders van Martin Michel-Halbrecq (21) uit Estinnes, zijn net thuis van een trip naar Italië die geen enkele ouder wil maken. De reis van hun zoon met zes vrienden eindigde er vorige week in een drama.

 1. Slechts vijf online meldingen rond LGBTQIA+-fobie bij Rainbow House Brussels
  Brussel

  Slechts vijf online meldingen rond LG­BTQIA+-fo­bie bij Rainbow House Brussels

  Het Rainbow House Brussels, het platform dat alle Brusselse LGBTQIA+-organisaties verenigt, heeft dit jaar tot dusver slechts vijf online meldingen rond LGBTQIA+-fobie ontvangen, zo blijkt uit gegevens die Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) opvroeg bij Staatssecretaris van Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou. “Wie als LGBTQIA+-persoon ooit al eens door Brussel wandelde, weet helaas dat dat cijfer nooit kan kloppen”, stelt Debaets.
 2. Winnares Koningin Elisabethwedstrijd brengt celloconcert in stad van Servais

  Winnares Koningin Elisabeth­wed­strijd brengt cellocon­cert in stad van Servais

  De winnares van de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello 2022 was deze week in Halle. Dat de vzw Servais de laureaat naar de stad van Servais zou halen stond misschien wel in de sterren geschreven. Samen met de Noorse pianist Joachim Carr bracht ze cellosonates van Felix Mendelssohn en Sergei Rachmaninov. Een bijzonder moment was de uitvoering van François Servais’ ‘Souvenir de Spa’. Hayoung Choi bracht het aartsmoeilijke stuk met veel verve. Eerder op de dag hadden de musici kennisgemaakt met de Villa Servais en met het standbeeld van Servais op de Halse Grote Markt.
 3. Bonte laat Sikh-tempel amper zes maanden na heropening opnieuw verzegelen: “Problemen blijven maar aanslepen”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Bonte laat Sikh-tem­pel amper zes maanden na heropening opnieuw verzegelen: “Problemen blijven maar aanslepen”

  Amper zes maanden nadat de Sikh-tempel in Vilvoorde na een verplichte sluiting van zes jaar de deuren heropende, is de tempel alweer dicht. Vrijdag liet burgemeester Hans Bonte het gebouw verzegelen nadat twee groepen voor de deur met mekaar in de clinch gingen. “De oude problemen keren terug en zolang die niet opgelost geraken, blijft de tempel gesloten”, aldus Bonte.
 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. Wie elektrische fiets koopt krijgt premie in Drogenbos
  Drogenbos

  Wie elektri­sche fiets koopt krijgt premie in Drogenbos

  Inwoners van Drogenbos krijgen voortaan een premie als ze een elektrische fiets aankopen. Ook de aankoop van een bakfiets of een elektrische bakfiets komt in aanmerking voor een subsidie van maximum 250 euro per gekochte fiets. Een gezin kan de premie één keer per drie jaar aanvragen. In het verleden organiseerde Drogenbos al twee keer een groepsaankoop van elektrische fietsen. Door corona viel die actie vorige keer in het water. Door voor een premie te kiezen hoopt de gemeente alvast nog meer inwoners op de fiets te krijgen. Je moet de premie wel zelf aanvragen. Meer info via de website van de gemeente.
 3. Politievakbond geeft politiek veeg uit de pan na rellen in Brussel: “Al meer dan 20 jaar no-gozones, maar politiek heeft dat altijd ontkend”
  Play
  78

  Politievak­bond geeft politiek veeg uit de pan na rellen in Brussel: “Al meer dan 20 jaar no-gozones, maar politiek heeft dat altijd ontkend”

  De rellen in Brussel na de WK-wedstrijd tussen België en Marokko blijven nazinderen. Brussels burgemeester Philippe Close (PS), minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open Vld) waren er gisteren snel bij om de rellen te veroordelen, maar politievakbond VSOA wijst vanochtend de politiek met de vinger. “We zien al 30 jaar dat bendes van elke gelegenheid gebruikmaken om rel te schoppen. Er zijn al meer dan 20 jaar no-gozones in de hoofdstad, maar de politiek heeft dat altijd ontkend”, zei ondervoorzitter Vincent Houssin op Radio 1.