Een betoger werd met traangas in het gezicht gespoten terwijl hij geboeid op de grond lag.
Volledig scherm
Een betoger werd met traangas in het gezicht gespoten terwijl hij geboeid op de grond lag. © VTM Nieuws

Onderzoek naar agenten die klimaatbetogers met pepperspray in gezicht spoten

De Brusselse politie onderzoekt minstens twee incidenten waarbij agenten pepperspray gebruikten tegen betogers van Extinction Rebellion. Op beelden van VTM Nieuws en een foto van HLN is te zien hoe de politie pepperspray gebruikt terwijl manifestanten al op de grond liggen. Een man was op dat moment zelfs al geboeid.

79 reacties

 • Robin Verdonck

  2 jaar geleden
  Nieuw programma voor op vtm de machtmisbruikers daar kunnen ze eindeloos afleveringen van maken.
 • Yann Dejaegere

  2 jaar geleden
  België maakt zich schuldig aan staatsterrorisme tegen de eigen bevolking.
 • Philip Maes

  2 jaar geleden
  Johny Deketel, niets rechtvaardigt het gebruik van pepperspray in het gezicht van iemand die geboeid op de grond ligt.
 • Hubert Lescroart

  2 jaar geleden
  Dat is gewoon schandalig van de politie, ik noem dat machtsmisbruik.
 • Patrick Staat

  2 jaar geleden
  Ontslag. Dit is de naam ordehandhaver niet waard.
 1. Brusselse regering gaat niet in beroep tegen hoofddoekenvonnis MIVB, maar “verbod op levensbeschouwelijke tekens is de regel”
  Brussels Gewest

  Brusselse regering gaat niet in beroep tegen hoofddoe­ken­von­nis MIVB, maar “verbod op levensbe­schou­we­lij­ke tekens is de regel”

  De Brusselse regering gaat niet in beroep tegen de veroordeling voor discriminatie die de MIVB vorige maand kreeg van de arbeidsrechtbank. Met haar beslissing zet de Brusselse regering wel de deur op een kier voor het dragen van levensbeschouwelijke tekens in de ‘back office’ van overheidsdiensten. Voor wie in contact komt met het publiek of een gezagsfunctie heeft, blijft de exclusieve neutraliteit gelden.
 2. Kunstenaar Wim Tellier dropt gigantisch beschermpak in Koning Boudewijnstadion: “Alsof hem niets kan overkomen, maar schijn bedriegt”
  Brussel

  Kunstenaar Wim Tellier dropt gigantisch bescherm­pak in Koning Boudewijn­sta­di­on: “Alsof hem niets kan overkomen, maar schijn bedriegt”

  Schijn bedriegt. Dat weet kunstenaar-fotograaf Wim Tellier als geen ander. Voor zijn nieuwste worp ‘Closer' dropte de creatieveling vandaag een gigantische installatie van een man in een beschermpak in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Maar binnenkort wordt de schijnbaar onaantastbare brandweerman overweldigd door moeder natuur. We namen een kijkje vanop 90 meter hoogte. “Denk maar aan hoe we corona aan het begin nog onderschat hebben. Wel, we weten hoe het is verlopen.