De Zuidmarkt en zijn verslaving aan zijn plastic zakjes.
Volledig scherm
De Zuidmarkt en zijn verslaving aan zijn plastic zakjes. © Baert Marc

Ondanks verbod: Zuidmarkt blijft verslaafd aan plastic zakjes

Al drie jaar zijn plastic zakjes op de Brusselse Zuidmarkt verboden. Toch blijven handelaars ze straffeloos gebruiken. Geen enkele marktkramer kreeg al een boete voor schending van het plasticverbod.
 “We gaan een versnelling hoger schakelen”, aldus de gemeente.

 1. INTERVIEW. Politiechef reageert voor het eerst op schorsing na pepperspray-incident: “Ik blijf vechten voor mijn job”
  PREMIUM
  Brussel

  INTERVIEW. Politie­chef reageert voor het eerst op schorsing na pepper­spray-incident: “Ik blijf vechten voor mijn job”

  De bekende politiechef Pierre Vandersmissen (54) reageert in een interview voor het eerst op zijn schorsing. De commissaris, die het commando heeft over betogingen in de hoofdstad, is uit zijn functie gezet nadat een fotograaf tijdens een manifestatie pepperspray op een actievoerder spoot. De commissaris zou daarop niet adequaat gereageerd hebben. “Ze zoeken al jaren een stok om mee te slaan. Die hebben ze nu gevonden.”
 2. Brussel overtuigd van Vlaamse 'zorgatlas' om besmettingshaarden in kaart te brengen
  Brussel

  Brussel overtuigd van Vlaamse 'zorgatlas' om besmet­tings­haar­den in kaart te brengen

  Het Brusselse Gewest is overtuigd van de meerwaarde van de zorgatlas, het systeem waarmee Vlaanderen lokale besmettingshaarden in kaart brengt. Aanvankelijk was Brussel terughoudend over het doorgeven van gegevens van besmette personen aan de gemeenten. Dat erkende Inge Neven, hoofd van de dienst gezondheidsinspectie bij de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), donderdag in een marathonvergadering van de bijzondere coronacommissie in het Brussels Parlement in antwoord op kritiek van oppositiepartij MR.