Patricia, Yolande en Alexy.
Volledig scherm
Patricia, Yolande en Alexy. © Marc Baert

Ondanks ingetogen editie loopt Brussel vol voor nationale feestdag: “Niet alleen driekleur tonen wanneer België speelt”

BrusselGeen nationale feestdag in mineur in de hoofdstad. Het warme weer lokte heel wat mensen naar Brussel en van een ingetogen sfeer was geen sprake: de binnenstad liep als vanouds vol.

 1. Zestigtal hongerstakende sans-papiers naar ziekenhuis gebracht, steungroep vraagt tussenkomst partijvoorzitters Vivaldi
  Brussel/Elsene
  88

  Zestigtal hongersta­ken­de sans-pa­piers naar ziekenhuis gebracht, steungroep vraagt tussen­komst partijvoor­zit­ters Vivaldi

  De voorbije dagen zijn een zestigtal hongerstakende sans-papiers overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De meeste van hen hebben intussen hun medeactievoerders in de Begijnhofkerk, de VUB en de ULB opnieuw vervoegd en zetten hun actie voort. Dat melden Dokters van de Wereld en woordvoerders van de hongerstakers. Intussen vraagt de Coordination des sans-papiers, één van de organisaties die de hongerstakers in de Begijnhofkerk, ULB en VUB steunen, dat de voorzitters van de zeven partijen die deel uitmaken van de Vivaldi-coalitie, tussenkomen in het dossier.
 2. Applaus, tranen van geluk en onzekerheid bij sans-papiers na opschorting hongerstaking: “We willen niet sterven. Maar de strijd gaat door”
  PREMIUM
  Brussel

  Applaus, tranen van geluk en onzeker­heid bij sans-pa­piers na opschor­ting hongersta­king: “We willen niet sterven. Maar de strijd gaat door”

  Applaus, vele woorden van dank voor de hulpverleners en vooral veel tranen van geluk. De honger- en dorststaking in de Begijnhofkerk is woensdagnamiddag met een emotionele ontlading opgeschort. Wekenlang aten de sans-papiers niet, dagenlang werd er niet gedronken. Maar de vreugde moest al snel ook weer plaatsruimen voor onzekerheid.