illustratiebeeld: justitiepaleis
Volledig scherm
illustratiebeeld: justitiepaleis © Baert Marc

Oma wil kleinkinderen uit Syrië laten overkomen

Het kortgeding dat de moeder van een Syriëstrijdster heeft ingesteld tegen de Belgische staat wordt behandeld op 12 december. Dat heeft de Brusselse rechter woensdag beslist. Een grootmoeder heeft een kortgeding opgestart om twee kinderen van haar dochter, die in Turkije in de gevangenis zit, te laten overkomen. De vrouw vraagt een dwangsom van 5.000 euro per kind per dag.

4 reacties

 • Jurgen Latet

  3 jaar geleden
  Nee geef de oma een paar keer per jaar een Vlugt naar daar dat is goed koper en ze kunnen ginder doen wat ze altijd doen daar stoort het niemand.
 • LYDIA WILLEKENS HUYGENS

  3 jaar geleden
  Allee, weer een die een slag wil slaan om gratis een ferm bedrag te krijgen op onze kosten.En die advokaten verdienen ook extra hier aan.Gat verbrandt, dan maar op de blaren zitten en zelf oplossen ginder.
 • Damir Rossini

  3 jaar geleden
  Ik vind dat kinderen mogen komen .. maar begrijp niet goed dwang som vragen voor een fout van de moeder van de kids .. okey iedereen als Belg .. kinderen hebben niet deze keuze gemaakt MAAR EEN DWANG SOM EH
 • Stan Vankoo

  3 jaar geleden
  Sorry, maar dat feestje kan en mag niet doorgaan! De ouders hebben hun keuze gemaakt en moeten de gevolgen moedig dragen. WIJ zitten overvol!!
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.